Husák se po roce vrátil zpět, Oceláři získali i Kurovského a Veselého

Patrik Husák slavil s Oceláři loni zisk mistrovského titulu a vrací se zpět po výborné sezoně v Porubě, kde se stal se čtyřiceti body druhým nejproduktivnějším obráncem první ligy.

Patrik Husák naskočil do loňského play off až v semifinále za stavu 0:2 na zápasy. Na konci se ale radoval ze svého prvního titulu. Foto: Lukáš Filipec

Husák v Třinci po mistrovské sezoně nepokračoval, protože se upsal Porubě o tři dny dříve, než přišla nabídka Ocelářů. „Nemyslím si, že bych se unáhlil. Přišla dobrá nabídka z Poruby a mou prioritou bylo, abych zůstal v tomto kraji, tak jsem to vzal,“ vysvětlil třicetiletý obránce.

„Nejvíce mi pomohl loňský závěr v Třinci, když jsem trénoval a hrál s áčkem. Cítil jsem se, že se zlepšuju a pořád se někam posouvám. To byl asi hlavní důvod, proč se mi bodově dařilo v Porubě.“Obránce Patrik Husák

I když ho mrzelo, jak se to vyvinulo, tak nešel za vedením ostravského klubu s žádostí o uvolnění. „Myslím si, že jsem férový a nechtěl jsem hned po týdnu po podpisu smlouvy řešit můj odchod. Nabídka z Poruby přišla dříve než z Třince. Během sezóny jsme se ale domluvili na možných střídavých startech u Ocelářů, a toho jsem se držel. Doufal jsem také, že bychom se mohli dohodnout na spolupráci pro novou sezónu. Jsem rád, že se to povedlo,“ dodal.

Do Poruby dojížděl. „Našel jsem si v Třinci přítelkyni a zůstali jsme tu. Město se mi líbí, je tady dost sportovního i kulturního vyžití, i když se mi samozřejmě občas stýská po rodině,“ přiznal rodák z Kralup nad Vltavou.

Husák potvrdil, že je pro první ligu nadstandardním hráčem – nasbíral čtyřicet bodů (8 gólů a 32 přihrávek) v 56 zápasech. „Ze začátku mi sedla spolupráce s Vláďou Svačinou, body naskakovaly samy a vezlo se to celou sezónu. Z osobního hlediska nebyla špatná,“ těšilo ho.

Do souvislosti si zvýšenou produktivitu dává i s angažmá v Třinci, za který odehrál deset zápasů – poslední kolo v základní části a devět startů si připsal v semifinále a finále play off. „Nejvíce mi pomohl závěr v Třinci, když jsem trénoval a hrál s áčkem. Cítil jsem se, že se zlepšuju a pořád se někam posouvám. To byl asi hlavní důvod, proč se mi bodově dařilo v Porubě,“ dodal.

Husák má extraligové zkušenosti i ze Sparty Praha (62 zápasů), na gól v nejvyšší české soutěži ale stále čeká. Při třineckém mistrovské jízdě nebodoval. V poslední sezoně ale ukázal, že umí i podporovat útok. „V Třinci jsem měl jiné úkoly než v Porubě, a to hrát spolehlivě dozadu. Od rozhodování zápasů byli jiní hráči,“ podotkl.

Husák momentálně trénuje s Oceláři, místo ale jisté nemá. „Pozici v týmu si musím vybojovat. Doufám ale, že se dostanu mezi osm obránců a že si zahraju za Třinec. Pokud to nevyjde, budu hrát za Frýdek a budu se snažit odvést tu nejlepší práci. Na tuto výzvu se těším,“ podotkl.

Kurovský i Veselý mají podle Peterka potenciál
Daniel Kurovský spojil dosavadní kariéru v extralize mužů s Vítkovicemi, kde v 85 zápasech nasbíral patnáct bodů (10+5). Odehrál jedno mistrovství světa do 18 let (2016) a dva šampionáty do 20 let (2017 a 2018). Jeho vývoj ale zkomplikovala zranění, v posledních dvou sezonách odehrál jen 26 utkání.

“Daniel Kurovský je vysoký, dravý, dobře bruslící útočník s potenciálem, kterého v poslední době zabrzdila zranění. Věříme, že toto období má Dan už za sebou a stane se platným hráčem naší organizace,” řekl sportovní ředitel Jan Peterek na adresu dvaadvacetiletého odchovance Havířova.

Radek Veselý si zahrál finále na MS do 18 let (2014) a je dvojnásobným vítězem juniorské extraligy s Chomutovem (2014, 2015). Čtyřiadvacetiletý útočník vystřídal v extralize tři kluby (Chomutov, Litvínov, Vítkovice) a většinou nastupoval v první lize – Kadaň, Chomutov, Most, Benátky nad Jizerou a Havířov. Minulou sezonu rozdělil rovnoměrně mezi Vítkovice (3+4 v 27 zápasech) a Havířov (13+13 v 28 utkáních).

„Jsme rádi, že se nám Radka Veselého po dlouhých jednáních podařilo získat, přestože měl v Havířově ještě platnou smlouvu. Je to výborný útočník s kvalitním zakončením a dobrým bruslením, který má rovněž potenciál. V první lize dlouhodobě potvrzuje své kvality a jeho krátké loňské extraligové působení nás přesvědčilo o tom, že může být pro naši organizaci příslib do budoucna,“ řekl Peterek.

Další zprávy z regionu