Jablunkov odehrál zápas blbec, Bystřice rozhodla z penalty

Ve šlágru kola I.A třídy neudržel Jablunkov v závěrečných patnácti minutách vedení 2:1 a podlehl Vratimovu 2:3. V čele soutěže je po deseti kolech stále Bystřice, která vyhrála v Libhošti 1:0 gólem z penalty.

Bystřice má po deseti kolech čtyřbodový náskok v čele I.A třídy. Foto: Roman Baselides

„Byl to zápas blbec. Měl jsem z nich obavy, v tabulce jsou druzí. Ale přehrávali jsme je ve všech směrech, měli jsme vyhrát,“ posteskl si trenér Jablunkova Stanislav Kluz.

„Odehráli jsme výborný zápas, ale doplatili jsme na dvě věci. Nedali jsme tutové šance a nepodržel nás gólman. Jirka Szotkowski zavinil první dvě branky. Nejdříve mohl malou domů kopnout, kam chtěl, ale tak dlouho otálel, až mu hostující hráč vzal míč a do prázdné dal gól na 0:1. Při brance na 2:2 křičel, že míč má…a neměl. Pořád tomu nemůžu uvěřit, už utekly dva dny a jsem pořád strašně zklamaný. Měli jsme vyhrát 5:1,“ dodal.

„Pořád tomu nemůžu uvěřit, už utekly dva dny a jsem pořád strašně zklamaný. Měli jsme vyhrát 5:1.“Trenér Jablunkova Stanislav Kluz

Jablunkov po prohře klesl ze třetího na páté místo, Vratimov ale nesnížil čtyřbodovou ztrátu na vedoucí Bystřici, která vyhrála v Libhošti 1:0. Zápas rozhodla gólem v šesté minutě z jasného pokutového kopu, který bez potíží proměnil Tomáš Kisza.

„Jsme na penaltu stabilně určení tři čtyři hráči a vždy se mezi sebou domlouváme. Kantora faulovali, tak ji nechtěl kopat. Byl jsem hned u toho a zeptal se Buryho (Filip Buryan). Řekl, ať jdu, když si věřím. Nedal jsem gól od třetího kola, tak jsem se chtěl chytit,“ vysvětlil Kisza, který má v Bystřici z pokutových kopů stoprocentní úspěšnost. „Kopal jsem jich asi deset a všechny jsem dal. Věřím si na ně,“ dodal.

Další gól už ve zbytku zápasu nepadl. „První poločas jsme byli lepším týmem, mohli jsme přidat minimálně další dvě branky. Když soupeř ve druhém poločase zjistil, že s námi jde hrát, tak nás zase trochu zatlačil on. V závěru si pro změnu Galusik poradil s dvěma šancema domácích. Přivezli jsme si vydřené tři body,“ uznal Kisza.

Ve stejné soutěži se propadly na předposlední místo Smilovice, které prohrály ve Stonavě 1:3. Domácí rozhodli už v úvodním poločase, když po 36 minutách hry vedli o tři branky. Hosté snížili v závěru trefou Filipa Przyczka.

„Zvětšila se nám marodka a po třetím gólu jsem se orosil. Bál jsem se, abychom si neodvezli šišku. Do druhé půle domácí, vědomi si svého vedení, nastoupili s jiným elánem. Škoda, že jsme ještě něco neproměnili. Ale domácí byli podstatně lepší, proto vyhráli,“ uvedl trenér Smilovic Pavel Smatana.

I.A TŘÍDA

Libhošť – Bystřice 0:1 (0:1)
Góly: 6. T. Kisza z pen.
Bystřice: Galusik – Zoubek, Krezelok, Martinčík, J. Rusz (90. Fober) – Pěla (62. L. Teofil), D. Kantor, Buryan, Badura (81. Staniek) – Liberda, T. Kisza. Trenér: Černek

Jablunkov – Vratimov 2:3 (2:1)
Góly: 31. Raszka, 43. R. Szotkowski – 79. a 90. Michalčák, 10. Trmal
Jablunkov: J. Szotkowski – A. Nieslanik, M. Hudzieczek, M. Cienciala, Puczok – T. Martynek, Hupka, Petružálek, R. Szotkowski – Raszka, T. Nieslaník. Trenér: S. Kluz

Stonava – Smilovice 3:1 (3:0)
Góly: 10. Mičík, 20. Ristovský, 36. Zoller – 85. Przyczko
Smilovice: Bašanda – Roman Barteczek, Kocur, Junga, Kohut – Dytko, Radek Barteczek, R. Cienciala – Baron (45. Bolf), Przyczko – Balvar (61. Gerlich). Trenér: Smatana

Další zprávy z regionu