Klusová se stala světovou šampionkou

Karolína Klusová začala s thajským boxem kvůli hubnutí, dnes je světovou šampionkou v Kombat League, ve kterém uplynulý víkend vyhrála v Muaythai i K1.

Karolína Klusová se stala světovou šampionkou. O něčem podobném se jí nesnilo, když s thajským boxem začínala. Foto: archiv oddílu

„Je to úžasné. Když jsem s thajským boxem začínala, o tomhle se mi ani nezdálo. Chtěla jsem shodit, časem bylo mým cílem, abych byla stoprocentně připravena na svůj první zápas v ringu. Víc jsem si nepředstavovala. Jsem hodně překvapená, čeho jsme už dosáhli, protože zápasím pouze dva roky,“ uvedla Klusová.

V cestě za oběma triumfy se utkala se sedmi soupeřkami z různých států. „V první kategorii jsem dostala volný los a ve finále jsem porazila soupeřku, která nedávno vyhrála turnaj v Thajsku. Její výborné kopy jsem si pohlídala a rozbila ji lokty a koleny. V další kategorii jsem přemohla Rusku, zlomila se jí na začátku ruka. Ve finále jsem porazila italskou šampionku a reprezentantku, která vyhrála i miss Sicílie a je jejich velká hvězda,“ pokračovala.

„Cením si každého zápasu, vážím si každé soupeřky a možnosti zápasit doma, v zahraničí. Thajský box miluju.“Karolína Klusová

Klusová v zápasech vítězila přesvědčivě, v žádném se nedostala do potíží. „Byla jsem velmi dobře připravena a zápasy jsem zvládla výborně díky svému trenérovi (Martinovi Vaňkovi). Nejvíce mi pomohla moje vytrvalost, zápasů bylo dost,“ vysvětlila třinecká závodnice, která byla nadšená i z atmosféry soutěže.

„Během turnaje, na kterém startovalo 1500 bojovníků a přišlo se podívat asi deset tisíc fanoušků, jsme se seznámili se spoustu zápasníků a navzájem jsem se podporovali. Je úžasné zápasit v cizině a slyšet skandovat vaše jméno v průběhu zápasů. A po nich mě mile překvapilo, kolik lidí se chtělo se mnou vyfotit,“ popsala své dojmy zdravotní sestra, která pracuje v třinecké nemocnici na Sosně na poloviční úvazek.

Zbylý čas věnuje zejména tréninkům, v určitém období přípravy cvičí i třikrát denně. Během své krátké závodní kariéry už stihla Karolína Klusová vyhrát mistrovství ČR i mezinárodní mistrovství ČR. „Cením si každého zápasu, vážím si každé soupeřky a možnosti zápasit doma, v zahraničí. Thajský box miluju. Těší mě jako ženu i titul české miss Thaiboxu,“ pousmála se třinecká bojovnice, jejímž cílem je nyní zvítězit na mistrovství Evropy.

 

Další zprávy z regionu