Komise rozhodčích uznala stížnost třineckého fotbalového klubu

Komise rozhodčích dala za pravdu stížnosti třineckého fotbalového klubu, že se rozhodčí Jan Mikyska dopustil dvou závažných chyb ve prospěch Hradce Králové. Nesprávně nařídil pokutový kop, ze které Černý rozhodl o výhře 1:0. Později Třinci upřel penaltu.

Imrich Bedecs (hráč číslo 14) přiznal, že se z chyb rozhodčího doteď nevychladl. Archivní foto: Petr Rubal

V obou situacích sváděl s hráči soupeře souboj třinecký obránce Imrich Bedecs. U první situace rozhodčí původně odpískal přímý kop ale na signalizaci pomezního verdikt změnil. „Chtěl jsem odkopnout míč zpřed šestnáctky a hráč Hradce mi tam vletěl šlapákem dopředu. Když jsem to viděl později na videu, vypadalo to, že začal padat už v Pardubicích. Rozhodčí ale odpískal faul, který zaprvé ani nebyl, zadruhé kdyby byl, tak mimo pokutové území,“ popsal Bedecs situaci pro klubový web.

„V naší situaci se takové momenty velmi těžce skousávají a mě osobně vůbec nezajímá, že rozhodčí dostane, nebo nedostane trest po zápase, protože nám to body nikdy nevrátí.“Fotbalový obránce Třince Imrich Bedecs

Rozhodčí Mikyska podruhé poškodil Třinec, když vražení do Bedecse chybně neposoudil jako nedovolený zákrok. „Po našem rohu jsem šel na zadní tyč hlavičkovat a hráč Hradce do mě vletěl úplně nesmyslně, bez toho, aby hrál míč. Pan rozhodčí mi to vysvětlil tím, že to faul byl, ale že to nemohl odpískat, protože jsem se chytil za tvář. Nechápu, jak to přesně myslel, ale to už není na mně, abych takové věci řešil,“ vysvětlil Bedecs.

Třinecký obránce přiznal, že ho to stále ještě štve. „Pořád jsem nevychladl. V naší situaci se takové momenty velmi těžce skousávají a mě osobně vůbec nezajímá, že rozhodčí dostane, nebo nedostane trest po zápase, protože nám to body nikdy nevrátí,“ podotkl.

Třinec se v posledním měsíci herně zvedl. Porazil Sokolov a Varnsdorf, skvělý první poločas odehrál proti Jihlavě, která ale po přestávce výsledek otočila. Bez bodu se naši hráči vrátili z Hradce Králové a uplynulý týden běhe reprezentační přestávky se poctivě připravovali na nejbližšího soupeře – nováčka z Chrudimi. Střetnou se v sobotu 20. října od 10.15 na stadionu Rudolfa Labaje.

„Je to velmi důležitý zápas, ale klíčový je pro nás každý nadcházející. Chceme vyhrát každý zápas a uděláme pro to vše, ať už to bude Chrudim, Vlašim, Žižkov, Brno nebo Prostějov. Věřím, že předvedeme maximální výkon a uspějeme,“ uzavřel Imrich Bedecs.

Další zprávy z regionu