Kváča ozdobil první start za Oceláře výhrou nad mistrem

Třinečtí hokejisté udolali obhájce titulu Brno 4:3 v prodloužení. Zápas rozhodl v čase 61:31 Erik Hrňa z přesilové hry, ve kterých naši hráči v utkání udeřili celkem třikrát. Poprvé chytal za Oceláře Petr Kváča.

Petr Kváča pustil v Brně jen jeden gól a pochytal 19 střel. Archivní foto: Petr Rubal

„V první třetině jsme hledali nohy, nemohli jsme to rozjet a tahali jsme za kratší konec. Ale dva rychlé góly z přesilovek (na 2:1) ve druhé třetině nás nakoply. I Kometa ale hrála přesilovky dobře a povedlo se jí srovnat. Pak jsme šli ještě jednou vedení, ale mrzí nás lacině inkasovaná branka po naší ztrátě kotouče na (útočné) modré čáře. To by se stávat nemělo,“ začal s hodnocením zápasu třinecký trenér Václav Varaďa.

„Jsem šťastný, že mám konečně výhru. Po (reprezentační) pauze bylo trošku těžší se rozjet, ale pak nám vycházely věci, které jsme si řekli. Nechali jsme tam všechno.“Třinecký gólman Petr Kváča

Prodloužení ovlivnilo vyloučení Zaťoviče, který fauloval Kváču. „Puk se dostal na modrou, jejich bek sjížděl, hráče (Zaťoviče) jsem vůbec neviděl. Přijel, já byl na vrcholu brankoviště a srazil mě,“ popsal Kváča situaci. Tu potrestal Hrňa. „Možná jsme brali dva body trochu šťastně, na to se ale historie neptá. Musím vyzdvihnout výkon gólmana, opravdu nás podržel,“ dodal Varaďa.

Třinecký kouč už před reprezentační přestávkou Kváčovi sdělil, že bude chytat proti Kometě. Jedenadvacetiletý gólman, který je u nás na měsíční hostování si připsal čtvrtý extraligový start. Minulou sezonu nastoupil dvakrát v dresu Sparty Praha a letos jednou za Litvínov. Celkem v nich inkasoval čtrnáct gólů a pokaždé si připsal porážku.

„Jsem šťastný, že mám konečně výhru. Po (reprezentační) pauze bylo trošku těžší se rozjet, ale pak nám vycházely věci, které jsme si řekli. Nechali jsme tam všechno,“ dodal Kváča, který v utkání čelil třiceti střelám. „Musím říct, že hodně bruslili, všechno stříleli, asi věděli, že zápasů nemám moc a chtěli mě překvapit,“ pokračoval.

Kváča přišel na hostování do Třince z Českých Budějovic, kde ho trénoval otec Šimona Hrubce. „Přišel jsem s pár věcma od jeho taťky, oni tady mají jiné věci. Můžeme to takhle kombinovat a vzájemně se zdokonalovat. Jsem šťastný, že jsem dostal příležitost po boku Šimona a Peťo Hamerlíka tady trénovat,“ podotkl.

A co si slibuje od angažmá v Třinci? „Musím říct, že to jsou obrovské zkušenosti, které pak mohu uplatnit v Budějovicích, nebo další části mé kariéry. Jsem za to rád. Užívám si tady každý den, každou minutu, každý trénink. Jsem tu z toho nadšený. Jsem rád, že mi to takhle umožnily jak Třinec, tak Budějovice,“ uzavřel Kváča.

Další zápas sehrají Oceláři už zítra (17. 11.) od 17.00 proti Litvínovu.

Třinec – Kometa Brno 4:3 v prodl. (0:1, 2:1, 1:1 – 1:0)
Branky a nahrávky: 22. Bukarts (Růžička, Hrňa), 24. Růžička (Bukarts, Marcinko), 47. Doudera (Marcinko), 62. Hrňa (Krajíček) – 18. Bartejs (Holík, Mueller), 31. Kašpar (Zaťovič, Holík), 55. Holík (Zaťovič, Štencel). Rozhodčí: Hradil, Kika – Frodl, Komárek. Vyloučení: 3:4. Využití: 3:1. Diváci: 5035.
Třinec: Kváča – Roth, Krajíček, Musil, Galvinš, Adámek, Doudera, Matyáš – Růžička, Marcinko, Hrňa – Svačina, Polanský, Adamský – Dravecký, Werek, Bukarts – O. Kovařčík, Cienciala, Chmielewski. Trenéři: Varaďa, Zadina a Raszka.

Další zprávy z regionu