Letošní ročník Beskydské laťky se neuskuteční

Organizátoři Beskydské laťky se měsíc před jejím plánovaným konáním rozhodli, že letošní ročník zruší. Výškařský mítink se tak neuskuteční poprvé od roku 2003, kdy navázal na tradici obdobných závodů ze 70. a 80. let.

Loňský ročník vyhrál Tom Gale výkonem 230 centimetrů. Mítink sledovalo přes čtyři tisíce lidí. Archivní foto ba

„Toto rozhodnutí se nám nedělalo lehce, ale nutí nás k tomu současná epidemiologická situace nejen v České republice, ale po celém světě,“ sdělil předseda třineckého oddílu atletiky Stanislav Sajdok mladší. „Aktuální opatření neumožňují průběh mítinku v plném rozsahu, navíc se situace v posledních dnech zase zhoršuje. Nechtěli jsme už déle čekat a rozhodli jsme se, že jeden ročník oželíme,“ doplnil.

„Aktuální opatření neumožňují průběh mítinku v plném rozsahu, navíc se situace v posledních dnech zase zhoršuje. Nechtěli jsme už déle čekat a rozhodli jsme se, že jeden ročník oželíme.“Ředitel závodu Stanislav Sajdok mladší

Odložením akce o pár měsíců se příliš nezabývali. Nicméně dlouho se nevzdávali a hledali varianty, jak Beskydskou laťku udělat. „Nechtěli jsme ani letošní ročník odpískat. Tou nejreálnější možností bylo, že mítink uspořádáme formou velkého televizního přenosu. Probírali jsme to i s lidmi z České televize, ale koronavirus to rozsekl. Už od poloviny prosince jsme začali váhat,“ pokračoval.

I tak by pořadatelství provázelo několik úskalí. „Sice to jednu dobu vypadalo, že se budou opatření rozvolňovat, ale teď je jasné, že by se závod konal bez diváků. Přitom náš mítink s hudbou je svým charakterem závislý na podpoře lidí, kteří pomáhají výškařům k lepším výkonům. Museli bychom ještě dostat od vlády výjimku,“ řekl Sajdok. „Také zvýšené bezpečnostní opatření by měly dopad na rozpočet. Usoudili jsme, že bude nejrozumější, když to letos zrušíme. V Hustopečích postupovali stejně,“ podotkl.

Obyčejně začátkem ledna oznamují první nástřel startovní listiny i s největšími hvězdami. „Výškaři projevovali velký zájem startovat. V polovině prosince jsme měli v každé kategorii přes dvacet závodníků, ze kterých se dalo vybírat a skládat startovní pole. Vesměs se objevovala jména, která u nás závodila v minulých letech. Byla by to opět kvalitní podívaná a zábava,“ uzavřel Stanislav Sajdok mladší.

Další zprávy z regionu