Ligocki je ve finále televizní reality show v MMA

Daniel Ligocki postoupil mezi nejlepší čtyři zápasníky v televizní reality show I am fighter (IAF). Soutěž vyvrcholí už tento pátek v pražské hale O2 universum finálovými zápasy MMA (smíšené bojové umění) v těžké a lehké váze.

O celkověm vítězi rozhodne divácké hlasování. Foto: archiv D. Ligockého

Vítězové obou kategorií mají šanci získat finanční odměnu půl milionu korun. O jejím majiteli rozhodne divácké hlasování, které už od pondělí probíhá.

„Věřím si. Když jde člověk někam s postojem, že prohraje, tak prohraje.“Daniel Ligocki

„Moje cesta začala přihláškou, těch se organizátorům sešlo přes dva tisíce. Pozvali mě na casting, na kterém mě vybrali v říjnu mezi šestnáctku nejvhodnějších kandidátů, a už jsme zůstali jen čtyři. Mám ohromnou radost, že jsem se za krátkou dobu dostal tak daleko. Teď mě čeká v Praze první profesionální zápas, je to velká příležitost,“ uvedl Ligocki.

Televizní show se začala vysílat od začátku ledna na stanici Prima Cool každé pondělí. V rámci pořadu podstoupil i tři zápasy. „Soutěž nebyla ale postavená formou, že kdo utkání prohraje, končí. To bych už nepokračoval, protože jsem v K1 (kickbox) prohrál na body. Posuzují se nejen výsledky zápasů, ale celková osobnost bojovníka,“ vysvětlil.

Jablunkovský rodák nadchl už svým přístupem – po úspěšném castingu dojížděl dvakrát třikrát týdně po práci na tréninky do Brna. „Sledovali třeba, jak vystupujeme. V porotě je například marketingový poradce a vyhodnocovali také, jak jsme aktivní na sociálních sítích. Řekl bych, že v propagaci na facebooku a instagramu jsem pokročil ze všech nejdál, tam jsem umístil i informace ohledně hlasování. Ale těch kritérií bylo určitě více, které zohledňovali. Pouze nám je neřekli,“ pousmál se.

Organizátoři jim ale připravili spoustu zkoušek. „Například jsme procházeli v domě hrůzy sklepem, strašili nás a testovali si naše reakce. Koupali jsme se ve Vltavě v rámci otužování. Zažili jsme toho hodně, do vysílání se dostalo tak pět deset procent. Musel jsem se vypořádat i se zraněním, měl jsem nohu v dlaze. Ztratil jsem týden fyzického tréninku, ale volný čas jsem soustředil k mentální přípravě. I ta je důležitá,“ podotkl.

Hlasy, že celou soutěž vyhraje, už několikrát zaslechl. „Od diváků, trenérů i zápasníků, kteří už vypadli. Ale zazněly i opačné názory. Uvidíme,“ řekl Ligocki. Na výhru si ale troufá. „Věřím si. Když jde člověk někam s postojem, že prohraje, tak prohraje,“ vysvětlil.

Další zprávy z regionu