Lipowski udržel na MČR neporazitelnost a získal další titul

Ondřej Lipowski získal ve starších žácích na mistrovství ČR titul ve váze do 38 kilogramů. Mezi juniory vybojovali shodně bronz Matěj Novák (do 60 kg) a Daniel Janošek (do 87 kg).

Trenér Libor Lipowski udílí na MČR pokyny svému synovi Ondřejovi. Foto: archiv oddílu

„Ondra už vyhrál dvakrát na mistrovství ČR v mladších žácích, tak jsme chtěli vyzkoušet, jak si povede mezi staršími. Čekal jsem, že by mohl být do třetího místa, když se zadaří. Mile mě překvapil,“ komentoval trenér Libor Lipowski výkon svého syna.

„Ondra už vyhrál dvakrát na mistrovství ČR v mladších žácích, tak jsme chtěli vyzkoušet, jak si povede mezi staršími. Čekal jsem, že by mohl být do třetího místa, když se zadaří. Mile mě překvapil.“Libor Lipowski

Na turnaji vyhrál všechny tři zápasy, dvakrát na lopatky a ve finále porazil protivníka 19:6. „Jednou prohrával 1:4, ale okamžitě potrestal chybu soupeře a protichvatem jej povalil na žíněnku. I ve finále dotahoval ztrátu. Věřil jsem ale, že vyhraje, protože se střetli nedávno na velkém turnaji v Lidici a porazil jej suverénně,“ pokračoval.

Lipowski si tak udržel na mistrovství ČR neporazitelnosti. „Nesmí ale usnout na vavřínech a myslet si, že je hvězda. Na mezinárodních turnajích se nedávno dvakrát ani neumístil s bilancí jedné výhry a dvou proher. Sice ztratil zápasy jen těsně na body, ale je co zlepšovat. Jeho předností je technika a taktika, ale potřebuje zesílit, aby se prosazoval i na mezinárodní úrovni,“ podotkl.

Novák také soutěžil mezi staršími. „Matěj se soupeřem, který získal stříbro, trochu doplatil na nezkušenost. Vypadalo to, že měl z něj zpočátku velký respekt. Postupem času se otrkal a ukrajoval ze ztráty, ale nedohnal ji. Ale svedli pěkný vyrovnaný zápas. Na turnaji si poradil i s klukem, se kterým dvakrát třikrát prohrál. Teď jej do minuty přejel na převahu. Nárok neměl pouze na vítěze, který ale vybouchal všechny rozdílem třídy,“ zhodnotil Lipowski.

Ani u Janoška nepřipadal titul v úvahu. „V jeho kategorii startoval vicemistr Evropy. Ale držel se, zápasili pěkně. Kluka, co skončil druhý, v minulosti porážel, nicméně Dan letos věnoval více času studiu (maturita, přijímačky na VŠ), a tak tolik netrénoval. Během léta se sice opřel do přípravy, ale manko bylo znát,“ uznal.

Další zprávy z regionu