Mám rád rychlou jízdu, říká Ondřej Kovařčík

Oceláři se před zápasy Ligy mistrů rozptýlili motokárovými závody s klubovými partnery na okruhu Steel Ring v Třinci. Nepřekvapilo, že nejrychlejším z hokejistů byl Ondřej Kovařčík, který své řidičské umění zdokonaluje i v on-line hrách.

Ondřej Kovařčík (číslo 9) byl v motokárovém závodě nejrychlejší z hokejistů. Foto: Petr Rubal

„Už loni jsem na motokárách patřil k nejrychlejším a doufal jsem, že budu vepředu. Každý si sice říká, že je jedno, jak závod dopadne, ale když si nasadíte přilbu, chcete vyhrát a tlačit časy dolů. Je to adrenalin a zábava. Výborně jsem si tu před Ligou mistrů odpočinul,“ řekl Kovařčík.

Celkové pořadí odráželo zájem hokejistů o motorsport. Zdatně mu sekundovali Aron Chmielewski anebo také Štěpán Novotný. „Kluky, co zajímají auta, jezdí dobře. Je to poznat. Se Štěpánem jsme se letos zajeli podívat do Brna na automobilový závod v devítihodinovce. Vyhrála ho Scuderia Praha a Štěpán má v týmu známého, který nám umožnil nahlédnout i do zákulisí. Pohybovali jsme se v paddocku, prohlédli si garáž, auta. Byl to velký zážitek,“ rozplýval se.

Své řidičské schopnosti poměřuje i v závodech přes internet. „Když přítelkyně odjela v průběhu minulé hokejové sezony na Erasmus (studijní pobyt v zahraničí), věděl jsem, že budu mít více volného času. Auta mě baví a zajímají od mala, proto jsem si udělal radost a koupil si volant, pedály a sedačku. Okamžitě mě to chytlo,“ prozradil.

Více se dočtete v zítřejším vydání Třineckého hutníku

Další zprávy z regionu