Marosz si užívá narození dcerky

Rostislav Marosz se příkladně stará o dcerku Melissu, která se mu a jeho přítelkyni Jiřince narodila v průběhu olympijských her. Odchovanec třineckého hokejového klubu se zapojuje do všech aktivit včetně přebalování a cítí, jak ho nová životní situace mění.

Rostislav Marosz s přítelkyní Jiřinkou a dcerou Melissou.

„Překvapilo mě, že jsem ji chtěl hned první den přebalit sám. Myslel jsem, že s tím budu mít problém, ale zvládl jsem to v pohodě. Není to složité. Střídáme se v tom s přítelkyní. Společně také malou koupeme, uspávám ji. Ale se vším mi to usnadňuje. Je moc šikovná,“ prozradil Marosz. „I když s jednou činností nepomáhám. S kojením,“ rozesmál se.

Třinecký rodák nechyběl ani u porodu, aby byl Jiřince oporou a pomáhal jí. „Termín jsme měli dříve, přítelkyně přenášela necelé dva týdny. Už jsme z toho byli trochu nesví, přáli jsme si, aby to přišlo a byla tu s námi. V den porodu už to probíhalo vše celkem rychle. Ráno kolem sedmé začaly první kontrakce, v jedenáct jsme přijeli do porodnice a ve 12.42 přišla na svět. Byl to pro mě silný a hezký zážitek. Pyšný jsem byl i na přítelkyni, zvládla to skvěle,“ pokračoval.

„Cítím větší zodpovědnost. Vím, že nemůžu vést nějaký bezhlavý život, protože nejsem sám a zodpovídám za ni.“Rostislav Marosz

Marosz si pamatoval nejen přesný čas narození dítěte, ale zaskočit se nenechal ani dotazem na váhu a míru. „Po porodu měla 3,780 kila a 50 centimetrů. Je to kus ženské,“ řekl s úsměvem o své dceři, kterou pojmenovali Melissa.

„Věděli jsme předem, že čekáme holku, a když jsme společně vybírali jméno, hned se nám zalíbilo. Shodli jsme se, že ho naší dceři dáme, i když je trochu netradiční,“ vysvětlil Marosz, který přiznal, že ho nová role mění. „Cítím větší zodpovědnost. Vím, že nemůžu vést nějaký bezhlavý život, protože nejsem sám a zodpovídám za ni. Jsem i šťastný a vděčný, že jsme všichni zdraví. Užívám si to,“ uzavřel Rostislav Marosz.

Další zprávy z regionu