Mažoretky mají tři tituly z mistrovství Evropy

Mažoretky z našeho regionu si podmanily na mistrovství Evropy všechny tři kategorie v sestavách se dvěma hůlkami. Barbora Kupcová vyhrála v jednotlivcích mezi kadetkami, Veronika Pietrová v juniorkách a Barbora Pietrová v seniorkách.

Sestry Veronika a Barbora Pietrovy obhájily titul z ME. Foto: archiv rodiny

„Je vtipné, že holky z konce světa takhle ovládnou jednu kategorii. Je to spíš náhoda, ale je to super,“ pousmála se trenérka bystřických Dračic Renata Holmeisterová.

„Je vtipné, že holky z konce světa takhle ovládnou jednu kategorii. Je to spíš náhoda, ale je to super.“Trenérka Renata Holmeisterová

Překvapením je triumf Kupcové, která v chorvatské Crikvenici dosáhla největšího úspěchu kariéry. „Titul je o to cennější, že jsme ji příliš nepomáhali. Sama si vybrala písničku, choreografii vymyslela s rodiči. S dalšími trenérkami jsme jen upravili sestavu tak, aby měla všechny povinné prvky,“ pokračovala.

Sestry Pietrovy, které připravuje jejich maminka Silvie, obhájily loňský titul mistryně Evropy v sestavě s dvěma hůlkami. Barbora v této disciplíně vyhrála dokonce potřetí v řadě.

„Zaměřují se více na sóla. Ale máme dobrý vztah, kamarádíme se a vzájemně si fandíme,“ vysvětlila Holmeisterová. „Určitě by vám před závodem neřekly, že jedou vyhrát, ale nikoho to nepřekvapilo. Jsou výborné, obě patří k elitě v mažoretkovém sportu,“ dodala.

Sílu obou sester vidí v přednesu. „Jako by herečky vylezly na jeviště a hrály. Dokáží tancem perfektně ztvárnit příběh, který si připravily. Nejen pohybem, techniku mají fakt dokonalou, ale také výrazem. Čiší z nich emoce a zdravé sebevědomí. Udržují oční kontakt s porotou, vtáhnou ji do děje. Prostě mistryně,“ podotkla.

 

Další zprávy z regionu