Medailový koncert vzpěračů na mistrovství ČR do 17 let. Mají i titul

Třinecká vzpěračka Barbara Švaňová je váze do 53 kilogramů mistryní ČR do 17 let. V nadhozu dokonce vytvořila ve své věkové kategorii nový český rekord (72 kg) a v trhu zvládla 53 kilogramů.

Všichni čtyři třinečtí vzpěrači získali na mistrovství ČR do 17 let medaili. Foto: archiv oddílu

„Reprezentantku Šafrátovou porazila v dvojboji o šest kilogramů a získala senzačně titul,“ rozplýval se trenér třineckých vzpěračů Jan Cymorek. Radost mu udělali i jeho další tři svěřenci, kteří se na mistrovství ČR nominovali. Klára Klabalová skončila druhá ve váze do 59 kilogramů, když uzvedla v trhu 56 a v nadhozu 66 kilogramů. „Oběma dívkám je šestnáct let a můžou ve stejné kategorii startovat ještě i příští rok,“ doplnil trenér.

„Naše juniorky a junioři si vedli nadmíru dobře.“Trenér vzpěračů Jan Cymorek

Stříbrnou příčku obsadili také oba junioři. Matyáš Čmiel, který minulý rok získal žákovský titul (v trhu 60 a v nadhozu 71 kg), se za rok natolik zlepšil, že se prosadil i mezi staršími. Patnáctiletý vzpěrač se v hmotnosti do 73 kilogramů blýskl osobními rekordy v trhu (84) i v nadhozu (94).

Nikolas Ladomirjak, který startoval ve váze do 89 kilogramů, si vyrovnal na MČR osobní rekordy a v trhu byl s výkonem 93 kilogramů ze všech nejlepší. V nadhozu přidal 115 kilogramů, ale celkový vítěz ho v součtu obou disciplín předčil o čtyři kilogramy.

„Naše juniorky a junioři si vedli nadmíru dobře,“ podotkl Jan Cymorek. „Jejich medailový koncert jsem si se svými svěřenci užíval,“ dodal. TJ TŽ Třinec skončila v hodnocení sedmnácti oddílů, které získaly medaile, na krásném čtvrtém místě.

 

Další zprávy z regionu