Mistrovství polských hutníků suverénně vyhráli zaměstnanci TŽ

Družstvo ZO OS KOVO TŽ suverénně obhájilo loňské vítězství na Mezinárodním mistrovství polských hutníků v halové kopané. Ve vyřazovací části dokonce neinkasovalo ani gól a v boji o zlato předčilo domácí CMC Zawiercie 3:0.

Zaměstnanci TŽ s trofejí pro vítěze a cenou za nejslušnější tým turnaje. Foto: Pořadatelé

„S pořadatelskou hutí udržujeme dlouhodobou spolupráci nejen ve sportovní oblasti. Jsou vždy rádi, když přijedeme, ale netěší je, že jsme je obrali o turnajové vítězství. Vracíme jim to zpátky. Kdysi k nám do Třince jezdívali pro zlato oni, teď se daří nám,“ pousmál se Zdeněk Turoň, vedoucí týmu ZO OS KOVO TŽ.

„Stali jsme třetím týmem v historii turnaje, který ho vyhrál dvakrát po sobě. Příští rok budeme útočit na hattrick, to se ještě nikomu nepovedlo.“Vedoucí třineckého družstva Zdeněk Turoň

Naše družstvo porazilo ve čtvrtfinále vítěze z roku 2017 Windex Holding Zabrze 4:0, v semifinále přehrálo Kraków ArcelorMittal 3:0. „Získali jsme také cenu fair play, protože jsme v šesti zápasech neobdrželi ani jednu kartu,“ dodal Turoň.

Výsledky třineckého družstva v play off kontrastují se zápasy v základní skupině, v níž skončilo třetí ze čtyř týmů. Hned první zápas prohrálo. „Základní skupina nám sloužila k tomu, abychom se rozehráli. Kluci byli navíc po cestě ztuhlí a chvíli trvá, než se dostanou do provozní teploty. Nervózní jsem nebyl, znám sílu našeho týmu. Měli jsme hodně silnou sestavu a to nám ještě chyběl například Petr Dytko. Máme z čeho vybírat,“ reagoval.

V play off už družstvo ZO OS KOVO TŽ dominovalo. „Většinu času jsme měli míč a hru pod kontrolou. Bylo vidět, že kluci o sobě ví, měli naučené signály. Soupeřům také docházely síly. To známe, v minulosti jsme si prošli podobným obdobím,“ pokračoval vedoucí mužstva.

Teď Zdeněk Turoň pomýšlí na to, že by naši zaměstnanci mohli vytvořit nový rekord turnaje, který se letos konal po 36. „Stali jsme třetím týmem v historii turnaje, který ho vyhrál dvakrát po sobě. Příští rok budeme útočit na hattrick, to se ještě nikomu nepovedlo,“ uzavřel.

Sestava: Wladislaw Pielesz – Lukáš Baron, Filip Buryan, David Kantor, Tomáš Kisza, Jiří Kozel, Jan Opluštil, Filip Przyczko, Jakub Rusz, Miroslav Samek a hrající trenér Ivo Crhonek

Další zprávy z regionu