Mrózek už trénoval i s áčkem Plzně, chválil ho Ondrášek

Fotbalový gólman Ondřej Mrózek se připravuje většinou s béčkem Plzně, ale už si jednou zatrénoval i s největšími hvězdami týmu. Na hřišti jej pochválil i reprezentační útočník Zdeněk Ondrášek, když ho opakovaně vychytal.

Ondřej Mrózek chytal v Třinci odmala a minulou sezonu si v 16 letech odbyl v áčku mužů i druholigovou premiéru. Ilustrační foto: ba

Mrózek podepsal s Plzní, která patří k nejlepším klubům v lize, smlouvu 18. ledna. Tou dobou už odchovanec FK Fotbal Třinec s týmem pár dní trénoval.

„Vím přesně, že jsem měl první trénink třináctého. Volal mi ještě předtím děda, že mi předává svoje oblíbené číslo – třináctku. Ve stejný den chytal na mezinárodním (juniorském) turnaji ve Viareggiu za Duklu Praha a ve finále porazili AC Milán 1:0. Gól dali v posledních minutách. Byl to ohromný úspěch,“ uvedl Mrózek, jehož dědu Kazimíra na turnaji vedl už jako trenér legendární Josef Masopust. „Jo, taky mám svoje sny. Raději si ale zatím nechám pro sebe, jestli můžu,“ dodal.

Měl jsem z tréninku dobrý pocit. Chválil mě například Ondrášek, kterému jsem toho dost pochytal. Stejně tak Matějkovi i Beauguelovi. Stačil jsem vnímat, kdo proti mně stojí, kdo je v čem dobrý.“Odchovanec FK Fotbal Třinec Ondřej Mrózek

Uvědomuje si, že je pořád na začátku. Když ligový klub oznámil příchod Mrózka, uvedl na sociálních sítích, že posílili plzeňskou mládež. „Vím, že začnu chytat v dorostu za U19 a chci bojovat o místo v základu béčka, se kterým trénuju. Slyšel jsem sice, že mě dopsali na soupisku áčka, ale nevím, zda je to pravda. Pro mě je teď stejně hlavní, abych pracoval na chybách a odstranil je. Vím sice, že se mnou nějaké plány mají, ale neznám je. Nerozebírali jsme to,“ pokračoval.

S áčkem si už ale jednou zatrénoval. „Zvědavý jsem byl úplně na všechny a moc jsem se těšil. V šatně jsme se ale nestřetli, převlíkal jsem se v té, která je určená béčku a dorostu. Setkali jsme se jen na hřišti,“ popsal Mrózek.

Nohy se mu nerozklepaly, byť s lepšími hráči ještě netrénoval. „Zapojovali do cvičení všechny čtyři gólmany, točili jsme se a hodně na nás stříleli. Docela mi to šlo. Měl jsem z tréninku dobrý pocit, nezklamal jsem. I trenér gólmanů béčka mi řekl to samé a chválil mě například Ondrášek, kterému jsem toho dost pochytal. Stejně tak Matějkovi i Beauguelovi. Stačil jsem vnímat, kdo proti mně stojí, kdo je v čem dobrý. Kdo má dobrou ránu, kdo umí dobře centrovat. Užíval jsem si to,“ pokračoval.

Mrózek dodal, že okamžitě od jeho příchodu se zaměřují na jeho slabiny. „Měli moc dobrý přehled, jakým jsem a co umím, neumím. Nejčastěji mi vytýkali, že při střele jeden na jednoho moc vytáčím hlavu a tím i tělo. Pracujeme proto na postoji, abych v těchto situacích zabral více místa a zvýšil tím šanci, že mě soupeř trefí. Je toho samozřejmě více, ale tohle je asi moje největší chyba. Myslím si, že za ten měsíc jsem se o malý krůček posunul. To mě těší. Jsem tady moc spokojený,“ uzavřel Ondřej Mrózek.

Další zprávy z regionu