Na Těšínskou osmičku opět dorazí Krpálek, proběhne se s dětmi

Nadace Agel spustila na svých webových stránkách online registraci na charitativní běžecký závod Těšínská osmička. I přes přípravy na olympijské hry v Paříži si opět najde čas Lukáš Krpálek, který se proběhne s dětmi.

Olympionik Lukáš Krpálek a legenda českého stolního tenisu Petr Korbel na startu předloňské Těšínské osmičky. Foto: Nadace Agel

Startovné činí pro registrované do 20. dubna 300 korun a do 20. května 400 korun. Zájemci se mohou od 21. května přihlásit až do naplnění kapacity závodu, ale bez nároku na tradiční tričko. Výtěžek ze startovného pro účastníky dospělých kategorií získají dvě handicapované děti z regionu. Závod se koná 9. června.

Organizátoři zařadili po loňském úspěchu opět i dětské závody, které proběhnou v parku Adama Sikory v Českém Těšíně.

„Loňský zájem nás velmi potěšil a vlastně i mile překvapil. Proto jsme pro nadcházející ročník spustili i registraci dětských kategorií předem online, abychom zrychlili v den závodu akreditace na místě. Ani letos se v dětských kategoriích startovné neplatí a každý účastník se v cíli může těšit na účastnickou medaili,“ uvedla Lucie Dvořáková, ředitelka Nadace Agel.

Poslední dva ročníky běžel s dospělými osmikilometrovou trať i dvojnásobný olympijský vítěz v judu Lukáš Krpálek. V době závodu mu bude vrcholit příprava na srpnové olympijské hry v Paříži, ale dorazí. Odstartuje hlavní závod, který začíná před nemocnicí Agel v Třinci, pak se přesune do Českého Těšína, kde si zaběhá s dětmi. Stejně jako minulý rok.

„Trať Těšínské osmičky je moc pěkná, již dvakrát jsem ji zdolal, ale letos se z aktivní účasti v hlavním závodě omluvím, protože budu uprostřed perného tréninku a musím šetřit síly. Ale na běhání s dětmi kolem parku se moc těším. Když jsem vloni viděl, jak jsou některé rychlé, budu si muset vybrat správné kategorie, abych nedobíhal úplně vzadu,“ řekl s úsměvem Krpálek.

Další zprávy z regionu