Nadvláda golfistek skončila, k pátému titulu v řadě ale scházel jen krůček

Hráčky Golf Clubu Třinec přepustily po čtyřech letech extraligový trůn. O prodloužení unikátní série je připravilo ve finále Brno a získaly stříbrné medaile. Muži skončili stejně jako minulý rok čtvrtí.

Hráčky Golf Clubu Třinec získaly v extralize žen stříbrné medaile. Foto: archiv Golf Club Třinec

„Holky sice vstupovaly do play off ze druhé příčky za Brnem, ale to nevadilo. Pořád byly největším favoritem. Po finále si poplakaly, že jim pátý titul v řadě unikl. Nesešlo se to, ale i druhé místo je hezké,“ uvedl kapitán ženského družstva Vojtěch Wolny, kterému scházely i klíčové hráčky. „Agáta Vahalová odjela na mistrovství Evropy jednotlivců a stejně jako loni jsme postrádali Hanku Ryškovou. To jsou dvě reprezentantky, ale na absence se nechceme vymlouvat,“ doplnil.

„Po finále si poplakaly, že jim pátý titul v řadě unikl. Nesešlo se to, ale i druhé místo je hezké.“Vojtěch Wolny

Třinecké hráčky přehrály na cestě do finále suverénně Karlovy Vary 2,5:0,5 a Olomouc 5:1. Brnu podlehly 2:4. „I finále jsme měli dobře rozehrané a celou dobu jsme vedli, ale v závěru se to pokazilo. Například Kačka Mazochová na posledních dvou jamkách ztratila výhru, když jí stačilo v obou případech zahrát pětimetrový pat na dva údery, ale nezvládla to. Po utkání mi říkala, že už jí došly síly,“ přiblížil.

Šanci dostala i třináctiletá Nella Kaszper, která nedávno skončila třetí na žákovském mistrovství ČR. „Zahrála super, je to velký talent. Připsala si první starty v extralize žen a v semifinále jasně vyhrála. I v boji o titul soupeřku trápila, zápas ztratila až v závěru,“ vyzdvihl Wolny.

Pěknou vizitkou pro třinecký golfový klub také je, že jeho hráčky tvořily polovinu týmu na nedávném mistrovství Evropy družstev žen. Klára Hurtová, Agáta Vahalová a Hana Ryšková se zasloužily o šesté místo.

„Hanka byla nejlepší z Češek ve hře na rány, bodovala i Klára. Ještě Denisa Vodičková startovala na ME do 18 let. Holky na této úrovni už ale mají i hodně externích trenérů a připravují se individuálně, aby se prosadily. Není to jen o nás. Ale jsme moc rádi, že se hráčkám z našeho klubu takhle daří,“ pokračoval.

Muži skončili opět čtvrtí
Hráči Golf Clubu Třinec se minulý rok obávali, aby nehráli o záchranu a nakonec překvapili čtvrtou příčkou. Stejného umístění dosáhli v extralize družstev mužů i letos.

„Jsme spokojeni,“ uvedl člen týmu Vojtěch Wolny. „Ale soutěž nám ukázala, že potřebujeme rozšířit kádr. Chyběli nám dva ze tří nejlepších hráčů Sutor a Bača, který je členem české reprezentace,“ vysvětlil.

Třinec si poradil ve čtvrtfinále přesvědčivě s Hostivaří 3,5:1:5. Další dva zápasy ale ztratil shodně v poměru 3:6. V semifinále podlehl Brnu a v boji o třetí místo stejně jako loni Kunětické Hoře.

„Výsledek v semifinále vypadá jednoznačně, ale třeba v singlech jsme vedli skoro ve všech zápasech a končilo to těsně. Stačilo málo, abychom bojovali o titul,“ upřesnil Wolny.

Ocenil výkony Ondřeje Chromčíka. „Patřil k nováčkům, přesto vyhrál všechny svoje zápasy. Hrál perfektně, stal se nečekaným tahounem našeho týmu. Skvěle zahrál i Standa Matuš. Máme na čem stavět,“ těší jej.

Sestavy:
Ženy: Nella Kaszper, Klára Hurtová, Kateřina Mazochová, Daniella Sutor, Agáta Vahalová, Denisa Vodičková. Kapitán Vojtěch Wolny.
Muži: Matěj Bača, Radovan Bielský, Oliver Bury, Ondřej Chromčík, Petr Janík, Stanislav Matuš, Erik Palkovský, Matyáš Rumpík, Dalibor Jakub Sutor, Vojtěch Wolny. Kapitán Jan Wolny.

Další zprávy z regionu