Návsí hostí kvalifikační kolo mistrovství ČR v mažoretkovém sportu

Velká tělocvična ZŠ v Návsí bude dějištěm kvalifikačního kola mistrovství ČR v mažoretkovém sportu v malých formacích. V soutěži, která se koná 6. a 7. dubna, mají svá želízka i Dračice Bystřice.

Dračice z Bystřice si připravily 33 choreografií pro mistrovství ČR malých formací v Návsí. Foto: archiv R. Klimkové

„Letos se pořádají v celé České republice jen dvě kvalifikační kola v malých formacích. O to víc jsme vděční, že si Česká federace mažoretkového sportu vybrala právě nás,“ uvedla Renata Klimková za organizátory, kterými jsou DDM Bystřice, Mažoretky Dračice, Obec Bystřice a Obec Návsí.

„Doufáme, že získáme, co nejvyšší body, ať se nám dál dostane co nejvíce sestav. Věřím, že nám domácí prostředí pomůže.“Renata Klimková

Roli hrály podle jejích slov zkušenosti, protože už tuhle důležitou soutěž v minulosti organizovali v Bystřici. „Lidé z federace byli nadšení i z nové tělocvičny v Návsí. Ocenili prostory, celkové zázemí i dostupnost vlakem pro soutěžící,“ vysvětlila Klimková.

Během víkendu zavítá do Návsí celkem 26 týmů nejen z nejbližšího okolí, ale také například z Nýrska. Své umění předvede během obou dnů více než 450 mažoretek. Domácí Bystřice Dračice bude mít zastoupení v 33 choreografiích.

„Doufáme, že získáme, co nejvyšší body, ať se nám dál dostane co nejvíce sestav. Věřím, že nám domácí prostředí pomůže,“ pokračovala Klimková. Upřesnila, že od letošního roku už nejsou mažoretky rozdělené na amatéry a profesionály a startují společně.

Odhaduje, že sobotní program se protáhne až do večerních hodin a že se v neděli skončí kolem 16.00. Vstupné je sto korun.

Dračice Bystřice se během dubna zúčastní ještě i kvalifikačních kol se sestavami s vlajkou, třásněmi a ve velkých formacích. „Připravili jsme si s Dračicemi letos na MČR celkem 59 choreografií, ve kterých vystupuje sedmdesát děvčat. Hezky se rozrůstáme, už se nevlezeme do jednoho autobusu,“ rozesmála se trenérka Dračic Renata Klimková.

Další zprávy z regionu