Nejlepší čeští tanečníci vystoupí v Třinci

Pořádná dávka špičkového tance bude k vidění tento víkend v hale STaRS. Třinecký klub Elán pořádá v sobotu další kolo taneční ligy Moravskoslezské divize. V neděli organizuje mistrovství ČR ve standardním tanci všech kategorií a na parketu vystoupí i profesionálové.

Na mistrovství ČR ve standardních tancích se představí všechny věkové kategorie včetně seniorů. Foto: Daniel Sokol

„Naše taneční liga bude letos ještě kvalitnější, protože na ní bude startovat i třetina přihlášených párů na MČR, aby se sžily s prostředím a roztančily před hlavní soutěží. Bude to na velmi vysoké úrovni,“ uvedl hlavní organizátor Marek Hila.

Po taneční lize, která začíná od 8.00, budou po jejím konci bojovat od 18.00 o první mistrovské tituly senioři ve standardních tancích. „To jsou kategorie od 35 až do zhruba 80 let, které se v poslední době hodně rozmohly. Bude to krásná ukázka, že standardní tance se dají dělat do vysokého věku. Navíc i úroveň bude špičková, protože Češi patří v seniorech k nejlepším a pravidelně vozí z mistrovství světa medaile,“ podotkl.

„Jsem rád, že nám mistrovství ČR po deseti letech zase svěřili.“Marek Hila, hlavní organizátor

Další den bude mistrovství ČR pokračovat všemi zbývajícími kategoriemi od dětí až po dospělé. „Za éry mého otce (Oton) se pořádala pravidelně. Rádi bychom na tuto tradici navázali. Máme dobrou pověst schopných organizátorů, což teď potvrzujeme i pořádáním taneční ligy Moravskoslezské divize. Jsem rád, že nám republiku po deseti letech zase svěřili,“ řekl.

Do Třince přijede podle jeho slov to nej v republice. Od budoucích hvězd po profíky. „Mezi nimi budou například Dvořák/Šilhanová, který je sedmým nejlepším párem na světě. A jsme rádi, že také v Třinci vystoupí náš úspěšný odchovanec Petr Zabystrzan, který se s Monikou Mihalíkovou zúčastnil čtvrtfinále mistrovství světa,“ uzavřel Marek Hila.

Další zprávy z regionu