Neustoupíme ze své hry, hlásí Straka před startem druhé fotbalové ligy

Trenér třineckých fotbalistů František Straka si před víkendovým startem jarní části druhé ligy přeje, aby mužstvo pokračovalo ve výkonech, jaké podávalo od jeho příchodu. Pod jeho vedením získal tým patnáct bodů v osmi zápasech.

Trenér třineckých fotbalistů František Straka. Foto: ba

Třinec se po špatném vstupu do sezony vyhoupl se Strakou na lavičce z posledního místa na jedenácté. Dělí jej dva body od středu tabulky a opačným směrem mají k dobru sedm bodů na první sestupové místo.

„Nebudeme ustupovat z hry, se kterou jsme měli úspěch. Chceme hrát opět dobrý jednoduchý fotbal, který soupeře bolí.“Trenér František Straka

„Koukám teď na to, abychom se dostali co nejdříve do bezpečného pásma. Nic víc, nic míň,“ podotkl Straka. Sázet chce na stejný styl, jaký tým zdobil od jeho příchodu. „Nemáme tolik technických typů jako Hradec nebo Líšeň (nejlepší dva týmy v soutěži po podzimu). Naše přednost je v organizaci, taktické disciplíně. Kluci se musí obrnit trpělivostí a aktivním přístupem musí nutit soupeře k chybám. Tak jako na podzim. Nebudeme ustupovat z hry, se kterou jsme měli úspěch. Chceme hrát opět dobrý jednoduchý fotbal, který soupeře bolí,“ pokračoval.

Výsledky v přátelských zápasech ale nevypadají optimisticky. Třinec sice v úvodním utkání remizoval s Karvinou, pro kterou šlo o generálku na ligu. Následně ale prohrál čtyři z pěti utkání včetně dvou shodných debaklů 1:5 s Tychy a Prostějovem. Mužstvo srážela nízká produktivita, na které se podepsaly zdravotní lapálie tři hrotových hráčů (Akulinin, Attah i Tijani). V šesti přípravných utkáních tak vstřelilo jen čtyři góly – tři z penalt a zbývající z trestného kopu.

„Šance si ale dokážeme připravovat. Problémem je, že je neproměňujeme. To mě trápí nejvíce,“ podotkl Straka. „Jinak beru výsledky v přípravě s rezervou, protože jsem chtěl, aby všichni dostali šanci a ukázali, co v nich je. To se projevilo i v Tychách. První poločas jsme hráli dobře. Když jsme ale o přestávce prostřídali, kvalita poklesla a soupeř toho využil. Zápas s Prostějovem bych ani nekomentoval, rozhodčí proti nám pískl tři penalty. To mi přišlo necitlivé i s ohledem na to, že šlo o přípravný zápas. Je ale pravda, že se s utkáním soupeř vypořádal lépe,“ vysvětlil.

Výkony týmu měly po zápase s Prostějovem vzestupnou tendenci. Minulý týden potrápil v poháru Baník Ostrava (0:2), ve kterém platil bezgólový stav do 67. minuty. Obstál i v generálce na hřišti Líšně (0:1). Všechny branky inkasoval ze standardních situací. „Na těch výkonech se dá stavět,“ podotkl Straka.

Těší ho, že se tým udržel během zimní přestávky pohromadě. Skončili pouze tři hráči širšího kádru, kteří se vrátili z hostování do prvoligových klubů (Ciupa, Ngimbi, Zlatohlávek). Do Třince naopak přestoupil kreativní záložník Buneš. Baník Ostrava uvolnil na hostování Tijaniho a Ciencialu.

Více si přečtete v aktuálním vydání Třineckého hutníku, ve kterém přinášíme také rozhovor s jedním z lídrů týmu Jakubem Habustou.

Další zprávy z regionu