Oceláři bodovali ve dvanáctém utkání v řadě a zaujali signálem v přesilovce

Třinečtí hokejisté smazali v souboji s Litvínovem o třetí místo dvoubrankovou ztrátu, ale nakonec podlehli 2:3 v prodloužení. Oceláři i přes prohru bodovali ve dvanáctém utkání v řadě a zaujali rychle využitou přesilovou hrou.

Kontaktní gól Ocelářů vstřelil v zápase Marko Daňo (uprostřed). Foto: Petr Rubal

„Nezačali jsme dobře a dá se říci, že soupeř byl první dvě třetiny lepší. Měl více šancí a brejkových situací, častokrát jsme propadali a ve druhé třetině jsme asi třikrát špatně vystřídali. Jedině Káca (Ondřej Kacetl) nás držel ve hře,“ uvedl asistent trenéra Třince Vladimír Országh. „Pro nás byl impulsem gól na konci druhé třetiny, který jsme dali po signálu v přesilové hře. Ve třetí třetině jsme si šli za vyrovnáním a padlo nám to. Musím ale uznat, že si hosté extra bodík zasloužili,“ doplnil.

„Pro nás byl impulsem gól na konci druhé třetiny, který jsme dali po signálu v přesilové hře. Ve třetí třetině jsme si šli za vyrovnáním a padlo nám to. Musím ale uznat, že si hosté extra bodík zasloužili.“Vladimír Országh

Skóre otevřel ve 12. minutě Ondřej Kaše ze sólového úniku, v úvodu druhé třetiny zvýšil Petr Koblasa z mezikruží. Třinec už v minulém kole otočil v Hradci Králové z 0:2 na 5:3, tentokrát alespoň vyrovnal.

Kontaktní gól padl v přesilové hře, která sice začala pět sekund před koncem druhé třetiny, ale Oceláři ji bleskově využili. Po vyhraném vhazování Martin Růžička nestřílel, ale přenesl hru z levé strany do pravého kruhu a Marko Daňo se nemýlil. „Věděl jsem, že přijde přihrávka. Naštěstí oni ne,“ pousmál se Daňo. „Zkoušíme to takhle zahrát na tréninku a je super, že to vyšlo. I času jsme měli tak akorát,“ doplnil.

Vyrovnal důrazný Tomáš Kundrátek a obrat mohl završit v prodloužení Andrej Nestrašil, ale ze sólového úniku neuspěl. Vzápětí Třinec obdržel trest za příliš mnoho hráčů na ledě a ukázkovou souhru na jeden dotek zakončil do prázdné branky Nicolas Hlava.

„Je potřeba začít lépe a jít do vedení,“ zamýšlel se Daňo nad tím, že opět nabrali manko. „Samozřejmě je cenné, že se i za takového stavu dokážeme zvednout a dotáhnout tak silné soupeře. Klobouk dolů před všemi. Šli jsme si za vyrovnáním a povedlo se to. Extra bodík nám unikl, ale jsme rádi i za jeden. Je vzhledem k vývoji utkání zlatý,“ dodal.

Oceláři čeká už v úterý odveta v osmifinále play off Ligy mistrů. Den po zápase s Litvínovem vyráží za polární kruh do švédského Skelleftea hájit jednobrankový náskok. „Možná se jim teď nedaří v lize, ale nebude to pro nás nic lehkého. Mají kvalitní mužstvo. Výborně bruslí, jsou přímočaří a nepříjemní v přesilových hrách. Doma jsme to urvali, máme jednogólový náskok, ale to nic neřeší. Očekáváme velmi těžký zápas,“ řekl Országh.

Třinec – Litvínov 2:3 v prodloužení (0:1, 1:1, 1:0 – 0:1)
Branky a nahrávky: 40. Daňo (Růžička, Nestrašil), 55. Kundrátek (Pánik, Růžička) – 12. O. Kaše (D. Kaše), 22. Koblasa (Abdul), 63. Hlava (O. Kaše, D. Kaše). Rozhodčí: Cabák, Hradil – Axman, Hlavatý. Vyloučení: 2:2. Využití: 1:1. Diváci: 5400 (vyprodáno).
Třinec: Kacetl – Marinčin, Smith, Kundrátek, Polášek, Adámek, Jeřábek, Nedomlel – Růžička, Voženílek, Pánik – Daňo, Vrána, Nestrašil – Hrehorčák, Roman, Sikora – Kurovský, Čacho, Dravecký. Trenéři: Moták a Országh.

Další zprávy z regionu