Oceláři marně dotahovali ztrátu a úvodní semifinále prohráli

Třinečtí hokejisté podlehli v úvodním semifinále v Pardubicích 2:4. Oceláři prohrávali po úvodní třetině 0:2. V dalším průběhu dali kontaktní góly Nestrašil a Marcinko. Domácí zpečetili výhru v posledních sekundách do prázdné.

Oceláři získali bod, přestože prohrávali 0:2 a 1:3. Ilustrační foto: Petr Rubal

„Byl to vyrovnaný zápas. V první třetině jsme trošku hůř bruslili a byli jsme horší v soubojích, nicméně v druhé a třetí třetině jsme výkon srovnali. Bohužel jsme nedokázali najít zbraň na vyrovnávací gól,“ zhodnotil utkání třinecký trenér Zdeněk Moták. Svým svěřencům vytkne úvodní třetinu. „Měli jsme více bruslit a držet se na puku. Ve zbývajících dvou třetinách jsme ukázali, jak jsme silní, když jsme drželi v útočném pásmu kotouč na hokejce.“

„Góly jsem jim darovali našimi chybami, to rozhodlo. Dvakrát jsme inkasovali z brejku, to musíme mít pohlídané,“Andrej Nestrašil

Skóre otevřel v přesilové hře Sedlák z dorážky. Další dvě gólové akce Pardubic vznikly po vhazování a rychlém přechodu z obranného do útočného pásma. V přečísleních dva jednoho zvýšil Sedlák na 2:0 a Radil na 3:1.

„Góly jsem jim darovali našimi chybami, to rozhodlo. Dvakrát jsme inkasovali z brejku, to musíme mít pohlídané,“ uvedl Andrej Nestrašil. „Nezvládli jsme dvě standardní situace a domácí nás potrestali, ale pořád je to otevřené,“ doplnil Moták, jemuž ještě vyšla za bezbrankového stavu trenérská výzva a rozhodčí odvolali trefu Radila.

Třinec dvakrát snížil na rozdíl jedné branky. Nestrašil se prosadil z dorážky na brankovišti a Marcinko zakončil v početní převaze skvělou souhru do prázdné branky.

„Bylo to vyrovnané utkání. Nám pomohlo, že se nám podařilo hned v první třetině odskočit,“ řekl trenér Pardubic Radim Rulík. „Pak už jsme to zvládli až do konce, ale s přibývajícím časem to bylo více a více vyrovnané. V třetí třetině měl Třinec tlak a měli jsme i trochu štěstí, že jsme to uhráli tak, jak se nám to nakonec podařilo.“

Oceláři se odhodlali ke hře bez gólmana už v 58. minutě, ale místo vyrovnání zpečetil domácí výhru Zohorna. „Chyběl nám gól na konci, o který jsme se snažili. Nebylo to ale jen o tom, měli jsme hrát šedesát minut tak jako poslední třetinu. Když doháníte soupeře, je to mnohem náročnější. Podíváme se na to, ukážeme si chyby a jsem přesvědčený o tom, že to bude ve druhém utkání z naší strany lepší,“ konstatoval Tomáš Marcinko.

Série pokračuje v pondělí 3. dubna od 18 hodin opět v Pardubicích.

Pardubice – Třinec 4:2 (2:0, 1:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 11. Sedlák (Košťálek, Cienciala), 17. Sedlák (Košťálek), 36. Radil (Kousal), 60. Zohorna – 30. Nestrašil (Smith, Kurovský), 53. Marcinko (Nestrašil, Růžička). Rozhodčí: Cabák, Jeřábek – Axman, Rampír. Vyloučení: 3:5. Využití: 1:1. Diváci: 10.194 (vyprodáno).
Třinec: Kacetl – Marinčin, Smith, Kaňák, Jeřábek, Adámek, Doudera – Růžička, Voženílek, Daňo – Kurovský, Vrána, Nestrašil – Dravecký, Marcinko, Hudáček – Hrňa, Roman, Chmielewski. Trenéři: Moták a Országh.

Další zprávy z regionu