Oceláři doplatili na faul vysokou holí a opět prohráli v prodloužení

Třinečtí hokejisté podlehli doma Spartě 2:3 v prodloužení a prohrávají v semifinále 0:3 na zápasy. Oceláři smazali góly Ciencialy a Kundrátka dvakrát jednogólové manko. Pražané rozhodli v závěru čtyřminutové přesilové hry.

Oceláři bojovali a vynutili si gólem v 57. minutě prodloužení. Vyrovnání padlo po akci čtvrté lajny, kterou řídili Viliam Čacho. Foto: Lukáš Filipec

„Celé play off s výjimkou pár zápasů něco doháníme, a tím pádem nemůžeme hrát náš hokej,“ uvedl Viliam Čacho. „Třetí třetinu jsme zvládli dobře, měli jsme tlak a z toho pramenil gól (na 2:2). Myslím si, že jsme byli i v prodloužení lepší tým a měli jsme šance, abychom rozhodli. Ale nevyšlo to a dostali jsme v oslabení gól,“ mrzelo jej.

„Jak vyhráli tři zápasy oni, tak jsme mohli i my. Stále si věříme, máme hlavy nahoře. Je to o naší bojovnosti, o našem srdci. Necháme tam všechno.“Viliam Čacho

Z dorážky otevřel Buchtele v šesté minutě skóre. Na začátku druhé třetiny zneškodnil Kacetl únik Horáka a ve stejném střídání narazil Kempný na mantinel mezi střídačkami Hrehorčáka. Rozhodčí po zhlédnutí videa přehodnotili zákrok na pět plus do konce zápasu.

„Hlava mi šla přímo na hranu mantinel. Zachránilo mě plexisklo (na helmě), že to nebyl přímý náraz do tváře,“ upřesnil Hrehorčák, který nevynechal ani jedno střídání a utkání dohrál.

Doplnil, že se střetu nešlo vyhnout. „Viděl jsem hráče za zády, ale to byl jiný bek. Snažil jsem se pokrýt puk, vystrčil mu zadek. Chtěl jsem hodit puk do středu Vilovi Čachovi najednou přiletěla bomba z druhé strany od jiného obránce,“ popsal Hrehorčák faul Kempného.

Střet se srovnával se zákrokem Daniela Voženílka, který týmu v zápase chyběl kvůli jednozápasové suspendaci. „Vožuch byl v situaci jeden na jednoho. Tohle…Pokud je to tak, jak jsem to vnímal já, tak Kempného jsme vůbec neviděl. Šel ze slepého úhlu. Nevěděl jsem o něm,“ srovnával Hrehorčák.

Oceláři v dlouhé přesilové skórovali jednou, po přihrávce Helewky zakončoval Cienciala do prázdné branky. V početní převaze udeřila ve 36. minutě také Sparta. Po křížném pasu Chlapíka vrátil hostům vedení Řepík střelou z levého kruhu. Třinec ve třetí třetí dobýval soupeře a dočkal se po oku lahodící akci, kdy po nezištné bekhendové přihrávce Hrehorčáka skóroval do prázdné branky Kundrátek.

Třinec měl v prodloužení navrch, ale jeho aktivitu zbrzdil zásah Šenkeříka vysokou holí do tváře Najmana. Rozhodčí po zhlédnutí videa udělili vyšší trest, 2+2 minuty. V závěru přesilové hry rozhodl Krejčík střelou od modré čáry.

„Byl to další z vyrovnaných zápasů. My jsme se dostali zpátky gólem tři minuty před koncem. I v prodloužení jsme měli kvalitní hru. Nechci mluvit o nějaké smůle nebo štěstí, prostě potřebujeme kotouče dostávat do předbrankového prostoru, aby se odrazily za brankovou čáru soupeře. Musím říct, že se nevzdáme a budeme pracovat dál,“ uvedl trenér Zdeněk Moták.

Oceláři se nyní budou pokoušet o historický obrat. Ještě žádný tým v české hokejové extralize neotočil v play off sérii z 0:3. „V první řadě je potřeba jít zápas od zápasu. Jak vyhráli tři zápasy oni, tak jsme mohli i my. Stále si věříme, máme hlavy nahoře. Je to o naší bojovnosti, o našem srdci. Necháme tam všechno. Budeme hrát tak, abychom si na konci mohli podat ruce, že jsme udělali všechno,“ řekl Čacho.

Třinec – Sparta Praha 2:3 v prodl. (0:1, 1:1, 1:0 – 0:1)
Branky a nahrávky: 24. Cienciala (Helewka, Daňo), 57. Kundrátek (Hrehorčák, Čacho) – 6. Buchtele (Lajunen, Mikliš), 36. Řepík (Chlapík, Moravčík), 75. Krejčík (Kousal, Hrabík). Rozhodčí: Hribik, Pilný – Svoboda, Hynek. Vyloučení: 5:4, navíc Kempný (Sparta) 5 minut a do konce utkání. Využití: 1:2. Diváci: 5400 (vyprodáno). Stav série: 0:3.
Třinec: Kacetl – Marinčin, Smith, Kundrátek, Nedomlel, Adámek, Šenkeřík – Růžička, Nestrašil, Cienciala – Hudáček, Helewka, Daňo – Kurovský, Vrána, Roman – Hrehorčák, Čacho, Dravecký. Trenéři: Moták a Országh.

Další zprávy z regionu