Oceláři nedali ani gól, semifinále je vyrovnané 2:2

Třinečtí hokejisté podlehli Pardubicím 0:2 a stav semifinále je nerozhodný 2:2. Oceláři, kterým chyběl Daňo, nevstřelili doma v play off ani branku poprvé od čtvrtfinále 2017 a po 43 zápasech. První gól padl až ve 44. minutě.

Vladimír Svačina nahradil v elitním útoku zraněného Marka Daňa. Ilustrační foto: Petr Rubal

„Byl to vyrovnaný zápas ve výborné divácké kulise. Čekalo se na to, kdo dá první gól. Bohužel, my jsme to nebyli. Ač jsme poté měli vyložené šance, tak jsme branku nedali,“ uvedl třinecký trenér Zdeněk Moták. „Byl to docela dobrý zápas ve vysokém tempu na obě strany. První půlku měly Pardubice asi opticky navrch, ale pak jsme se snažili srovnat, měli jsme to tam párkrát nabito dobře, škoda… Taky hrají obětavě, šance nám vylehali,“ řekl obránce Jakub Jeřábek.

„První půlku měly Pardubice asi opticky navrch, ale pak jsme se snažili srovnat, měli jsme to tam párkrát nabito dobře, škoda… Taky hrají obětavě, šance nám vylehali.“Jakub Jeřábek

Pardubice dostal do vedení Sedlák z předbrankového prostoru. Ve velkém tlaku Ocelářů měl na hokejce vyrovnání v přesilové hře Andrej Nestrašil, ale brankáře Romana Willa zastoupili v brankovišti spoluhráči.

„Měl jsem to na lopatě, beru to na sebe,“ mrzelo Nestrašila. „Měl jsem tam úplně prázdnou bránu. Možná o půl vteřiny jsem počkal déle, než jsem měl. Chtěl jsem se ještě podívat, kde bude prostor. Oni hráli velmi obětavě, měli za Romanem ještě další dva beky (kteří zblokovali střelu). Doráželi jsme pak ještě… To tak holt někdy bývá,“ povzdechl si.

Inspiraci po promarněné šanci hledal u nejlepšího českého střelce v NHL. „V takové chvíli si říkám: Co by dělal David Pastrňák? Hodil by to za hlavu, šel by tam další střídání a zase by chtěl gól dát. Tím se budu řídit i já,“ doplnil Nestrašil.

Výhru Pardubic zpečetil Hyka při risku Ocelářů bez brankáře. „Byl to vyrovnaný a z obou stran bojovný zápas. Věděli jsme, že rozhodne jedna branka, a to se potvrdilo. Klíčové také bylo, že jsme ubránili oslabení. Třinec je v přesilovce neskutečně silný. Byli jsme šťastnějším týmem,“ zhodnotil kouč Pardubice Radim Rulík.

Série pokračuje pátým duelem v pondělí na ledě Pardubic od 17 hodin.

Třinec – Pardubice 0:2 (0:0, 0:0, 0:2)
Branky a nahrávky: 44. Sedlák (Hyka, Cienciala), 60. Hyka (Cienciala). Rozhodčí: Pražák, Kika – Rampír, Axman. Vyloučení: 1:3. Bez využití. Diváci: 5400 (vyprodáno). Stav série: 2:2.
Třinec: Kacetl – Marinčin, Smith, Kaňák, Jeřábek, Adámek, Doudera – Kurovský, Vrána, Nestrašil – Růžička, Marcinko, Svačina – Dravecký, Voženílek, Hudáček – Hrňa, Roman, Chmielewski. Trenéři: Moták a Országh.

Další zprávy z regionu