Oceláři nezískali mečbol a finále je vyrovnané 2:2

Třinečtí hokejisté prohráli na ledě pražské Sparty 2:5 a finále je tak vyrovnané 2:2 na zápasy. Oceláři skóroval poprvé v sérii jako první, ale domácí otočili třemi góly v prostřední třetině. Páté utkání se odehraje v úterý ve Werk Areně.

Mikuláš Zbořil vstřelil svůj první gól v play off, ale předtím také špatnou rozehrávkou zavinil branku, po které Sparta vedla 2:1. Ilustrační foto: Petr Rubal

„Utkání se nám moc nepovedlo. I přesto, že jsme dali první branku a přestáli první třetinu vcelku slušně. Na začátku druhé třetiny jsme si ale nechali lacině dát góly a to nás stálo momentum. Od druhé půlky se náš herní projev zlepšil, dohrávali jsme hráče. Vše se lámalo v naší přesilovce a při šanci Miloše Romana (ve 44. minutě), který to mohl stáhnout na rozdíl jedné branky a ještě bychom měli dost času na srovnání. Dnes byla ale Sparta lepším týmem, proto je série 2:2,“ uvedl třinecký trenér Václav Varaďa.

„Utkání se nám moc nepovedlo.“Václav Varaďa

Jeho svěřenci vedli od 16. minuty dorážkou nejproduktivnějšího hráče týmu v play off Nestrašila (5+4). Už po třiceti sekundách druhé třetiny ale vyrovnal Němeček střelou od modré a po špatné rozehrávce Zbořila otočil skóre forhendovým blafákem Šmerha. Vyloučení Zahradníčka ještě potrestal Sobotka i díky tomu, že Kacetl nebyl v ideálním postavení, protože mu obránci nahrnuli do brankoviště Řepíka.

Čtvrtý gól přidal ve 47. minutě Buchtele do odkryté branky, když se k němu dostal puk se štěstím. „Inkasovali jsme góly po chybách, které nemusely být. Nebylo to o tom, že by nás soupeř do těch chyb dotlačil. Některé jsme mohli určitě eliminovat. Pochopitelně nástup do druhé třetiny a také její část nebyly úplně ideální,“ řekl Tomáš Marcinko, po jehož tyčce dorazil puk do branky Zbořil a snížil.

Sparta zpečetila výhru Formanem do prázdné branky při hře Ocelářů bez gólmana. „Pro nás byl důležitý nástup do druhé třetiny, kdy jsme dali dva rychlé góly a otočili nepříznivý vývoj po první třetině. Rozdíl mezi pátkem a dneškem byl v tom, že jsme proměňovali šance a dali jsme nějaké góly. Důležité bylo, že jsme byli trpěliví, abychom zbytečně neotevírali hru, protože Třinec umí (z brejků) udeřit,“ řekl trenér Pražanů Josef Jandač.

Série pokračuje v Třinci v úterý od 17.00. „Máme výborný útok, ale na můj vkus jsme trošku zakřiknutí vepředu. Málo tvoříme hru a spoléháme se na to, že nedostaneme gól a jeden dva dáme. Musíme se více tlačit do brány a nedávat soupeři přesilovky. Musíme se zlepšit hlavně vepředu, tam je to z naší strany málo,“ zamýšlel se třinecký obránce Milan Doudera.

Sparta Praha – Třinec 5:2 (0:1, 3:0, 2:1)
Branky a nahrávky: 21. Němeček (Matuškin, Sobotka), 23. Šmerha, 33. Sobotka (Šmerha), 47. Buchtele (Kaše, Šmerha), 59. Forman (Thorell, Chlapík) – 16. Nestrašil (M. Kovařčík, Zahradníček), 50. Zbořil (Marcinko, Svačina). Rozhodčí: Jeřábek, Hejduk – Lhotský, Svoboda. Vyloučení: 2:4. Využití: 2:0. Diváci: 17.220 (vyprodáno). Stav série: 2:2.
Třinec: Kacetl – Marinčin, Doudera, Kundrátek, Musil, Zahradníček, Zbořil – Růžička, Vrána, Daňo – O. Kovařčík, M. Kovařčík, Nestrašil – Svačina, Marcinko, Chmielewski – Dravecký, Roman, Hrehorčák – Hrňa. Trenéři: Varaďa, Zadina a Krátoška.

Další zprávy z regionu