Oceláři odvrátili konec sezony, Voženílek kritizoval Řepíka

Třinečtí hokejisté porazili Spartu 4:1 a snížili stav semifinálové série na 1:3. První dva góly zápasu vstřelil Daňo. Po snížení Sparťanů se prosadili Nestrašil a Vrána, po jehož brance se strhly na ledě dvě bitky kvůli faulu Řepíka.

Těsně před gólem na 4:1 sekl Michal Řepík do oblasti žeber Patrika Hrehorčáka a spustily se na ledě dvě bitky. V jedné se popral Tomáš Kundrátek s Michalem Kempným. Foto: Lukáš Filipec

Třinečtí hokejisté přežili v úvodu zápasu kritickou chvíli, když ubránili 84 sekund dlouhé oslabení tří proti pěti. Sami v první přesilové hře udeřili, z dorážky se prosadil Daňo. Sparta si vzala trenérskou kvůli kontaktu Voženílka s brankářem Kovářem, ale gól platil. Druhou branku přidal Daňo po individuální akcí a střelou z pravého kruhu.

„Nejvíc mě mrzelo, že Řepík tak zákeřně sekne našeho hráče a jde se schovat na střídačku. Jeho spoluhráči se musí bít a on sedí na střídačce. To mi přijde hodně zvláštní.“Daniel Voženílek

„Kluci na oslabení odvedli skvělou práci, za kterou jsme se odvděčili v naší přesilovce. Moc jich v play off nemáme. Jsme rádi, že jsme je využili,“ těšilo Daniela Voženílka, který se vrátil do sestavy po jednozápasové suspendaci. Prozradil, že když sledoval minule zápas z tribuny, získal nový náhled na přesilové hry týmu. „Něco jsme vypozorovali s Kubou Jeřábkem a něco jsme si k tomu řekli. Jsem rád, že to tam spadlo,“ doplnil.

Spartě patřila druhá třetina a snížila na 1:2. V další početní výhodě ale Oceláři odskočili trefou Nestrašila a výhru zpečetil Vrána při risku Pražanů bez gólmana. Při akci zasáhl Řepík do žeber Hrehorčáka, který se dlouho svíjel na ledě v bolestech.

„Nejvíc mě mrzelo, že Řepík tak zákeřně sekne našeho hráče a jde se schovat na střídačku. Jeho spoluhráči se musí bít a on sedí na střídačce. To mi přijde hodně zvláštní,“ divil se Voženílek. Na ledě se poprali Daňo s Chlapíkem a Kundrátek s Kempným. „Nikdo nechce být vylučovaný v play off, ale když provede takovou srabárnu a ještě uteče, tak co se s tím dá dělat. Kluci jsou dobří, že se ho zastali a poprali se za něj, když seděl na střídačce,“ doplnil.

Třinečtí odvrátili první hrozbu vyřazení a snížili stav série na 1:3. „Z naší strany byla první třetina po ubránění oslabení tři na pět výborná, vedli jsme 2:0. Druhá třetina dobrá, ale trošičku ustrašená. Třetí třetina kvalitně odehraná. Musím poděkovat chlapcům za bojovný, odvážný výkon,“ uvedl třinecký trenér Zdeněk Moták.

Série pokračuje v úterý v Praze.

Třinec – Sparta Praha 4:1 (2:0, 0:1, 2:0)
Branky a nahrávky: 7. Daňo, 16. Daňo (Kundrátek, Nedomlel), 49. Nestrašil (Marinčin), 58. Vrána (Hrehorčák) – 29. Krejčík (Mikliš, Kousal). Rozhodčí: Jeřábek, Květoň – Zíka, Šimánek. Vyloučení: 4:4, navíc Daňo, Kundrátek oba 5 min. – Řepík 5 min. a do konce utkání, Chlapík, Kempný oba 5 min. Využití: 2:0. Diváci: 5400 (vyprodáno). Stav série: 1:3.
Třinec: Kacetl – Marinčin, Smith, Kundrátek, Nedomlel, Adámek, Šenkeřík – Hrehorčák, Čacho, Nestrašil – Hudáček, Cienciala, Daňo – Růžička, Helewka, Voženílek – Dravecký, Vrána, Roman. Trenéři: Moták a Országh.

Další zprávy z regionu