Oceláři opět vyhráli a prodloužili smlouvu s Gernátem i Galvinšem

Třinečtí hokejisté porazili Pardubice 4:1. Pod výhru se podepsal jedním gólem Martin Gernát, který prodloužil s Oceláři smlouvu do konce sezony. Klub potvrdil, že se domluvil na pokračování i s Guntisem Galvinšem.

Petr Kváča neměl v Pardubicích tolik práce jako jeho protějšek Ondřej Kacetl. Archivní foto: Petr Rubal

Gólman Petr Kváča, který je v Třinci na hostování do konce listopadu a jehož budoucnost se bude řešit zítra, přišel o nulu v poslední minutě. Konkrétně v čase 59:23. Podle svých slov mu ale oči k časomíře neutíkaly. „Ne, ne, vůbec. Opravdu. Užíval jsem si každou minutu a nechtěl jsem, aby to skončilo. Neskutečně mě to baví, užíval jsem si to,“ uvedl novinářům Kváča.

„Člověk se cítí lépe, když ví, že bude mít práci i na další měsíce. Snažil jsem se udělat vše proto, abych zůstal až do konce roku. Jsem za to rád, mužstvo je výborné.“ Martin Gernát

Jedenadvacetiletý gólman ještě nulu v extralize nevychytal, ale nedělal vědu, že o ní v závěru přišel. „Góly padají a budou padat, já můžu eliminovat to, že jich dostanu co nejméně. Prostě tam jeden padnul, ale to je jedno. Hlavní je, že jsme vyhráli, ostatní je vedlejší. Jestli bych měl nulu, jestli jsem měl asistenci, to je jedno,“ vysvětlil tým podržel v úvodu, za stavu 1:0 a 2:0 kryl gólové šance Skokana a Rolínka, kteří se před ním ocitli sami.

Třinec vedl od šesté minuty, když Martin Růžička doklepl puk do prázdné branky. Zbývající tři trefy přidali Oceláři ve druhé třetině. Podle asistenta trenéra Marka Zadiny tým uklidnil gól Davida Ciencialy na 2:0, když při jeho střele z levého kruhu chyboval Ondřej Kacetl a puk mu z lapačky propadl do branky. V přesilové hře zvýšil střelou od modré Gernát a po krásné souhře s Růžičkou vstřelil čtvrtý gól Erik Hrňa.

„Rozhodlo, že jsme ve druhé třetině proměnili šance, které jsme měli. Důležitý byl šťastnější druhý gól, který brankáři propadl přes ruku, a pomohl nám i ten na 3:0. Potom jsme kontrolovali zápas,“ uvedl Gernát, který do Třince přišel jako náhrada za zraněného Vladimíra Rotha do konce listopadu. Účastník mistrovství světa 2017 do týmu okamžitě zapadl, dal už pět gólů a pravidelně nastupuje v první obranné formaci.

„Člověk se cítí lépe, když ví, že bude mít práci i na další měsíce. Snažil jsem se udělat vše proto, abych zůstal až do konce roku. Jsem za to rád, mužstvo je výborné,“ uvedl slovenský reprezentant, který si také užívá vítěznou sérii. Oceláři v posledních devíti zápasech ztratili jen jeden bod. „Čekají nás teď venku dva těžké zápasy. Musíme potvrdit, že dokážeme vítězit i venku,“ dodal.

Třinec, který zvýšil náskok v extralize na šest bodů, se v neděli představí v Plzni a o dva dny později v Hradci Králové.

Třinec – Pardubice 4:1 (1:0, 3:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 6. Růžička (Bukarts, Musil), 27. Cienciala (Doudera, Kváča), 32. Gernát (Werek, Polanský), 37. Hrňa (Růžička, Marcinko) – 60. Skokan (Štindl, Welsh). Rozhodčí: Hejduk, Obadal – Brejcha, Jelínek. Vyloučení: 2:5, navíc Cardwell (Pardubice) 10 min. Využití: 1:1. Diváci: 4281.
Třinec: Kváča – Adámek, Gernát, Musil, Galvinš, Roth, Doudera – Růžička, Marcinko, Hrňa – Svačina, Polanský, Adamský – Dravecký, Werek, Bukarts – O. Kovařčík, Cienciala, Chmielewski – Hladonik. Trenéři: Varaďa, Zadina a Raszka.

Další zprávy z regionu