Oceláři opět ztratili vedení, Plzeň porazili po nájezdech

Třinečtí hokejisté zdolali na svém ledě Plzeň 4:3 po nájezdech. Oceláři vedli po první třetině 2:0, ve 45. minutě ale prohrávali. Rozstřel rozhodl Hudáček, který si v základní hrací době připsal dva body (1+1).

Vladimír Dravecký odehrál za Oceláře 500. zápas v základní části. Je pátý, kdo této mety v třineckém dresu dosáhl. Foto: Petr Rubal

„Po solidní první třetině jsme nedokázali více odskočit a kontrolovat zápas. Měli jsme skvělé momenty, ale opakovaně i slabé a dovolili jsme soupeři dostat se na koně. Musíme se soustředit na to, abychom podali celých šedesát minut zodpovědný výkon,“ uvedl asistent trenéra Ocelářů Marek Malík.

„Zbytečně jsme jim dali i přesilovku, tam se chytili. Pak jsme dotahovali a jsem rád, že jsme ukázali charakter, šli si za tím, vyrovnali a vyhráli v nájezdech. Nebylo to ale z naší strany ideální.“Libor Hudáček

Třinec potrestal v úvodní třetině špatné rozehrávky Plzně a po pasech Nestrašila skóroval do prázdné branky Daňo a z úniku Hudáček. Hosté vyrovnali střelami Zámorského a Skoka od modré čáry. Kontaktní gól dal soupeř v přesilové hře. Obrat završil Schleiss, který trefil puk ze vzduchu přímo do horního rohu branky.

Z dorážky vyrovnal v 53. minutě Roman. V rozstřelu se Ocelářů prosadili Teplý a Hudáček, oba bekhendovou kličkou. Kacetl nestačil jen na precizní střelu Matýse.

„Zbytečně jsme jim dali i přesilovku, tam se chytili. Pak jsme dotahovali a jsem rád, že jsme ukázali charakter. Šli jsme si za tím, vyrovnali a vyhráli v nájezdech. Nebylo to ale z naší strany ideální,“ uznal Libor Hudáček. Se spoluhráči ztratil v minulém kole s Libercem dokonce tříbrankový náskok.

Hudáček se zamýšlel, proč tomu tak je. Oponoval, že by třinečtí hráči zápas za stavu 2:0 podcenili anebo se uspokojili. Dodal, že ale potřebují zlepšit blokování střel. To mu chybělo u gólů z 2:0 na 2:2. „Nebyly to žádný onetimery (střely z první) 150 km za hodinu, to nemůže projít. Musíme to zblokovat,“ podotkl.

Další utkání odehrají Oceláři v úterý v Lize mistrů. Čeká je ve Švédsku duel na ledě lídra soutěže Färjestadu.

Třinec – Plzeň 4:3 po sam. nájezdech (2:0, 0:1, 1:2 – 0:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 2. Daňo (Nestrašil, Hudáček), 17. Hudáček (Nestrašil), 53. Roman (Nedomlel, Teplý), rozhodující sam. nájezd Hudáček – 30. Zámorský (Lalancette), 42. Skok (Simon, Zámorský), 45. Schleiss (Matýs, Klepiš). Rozhodčí: Hribik, Kika – Axman, Blažek. Vyloučení: 2:2. Využití: 0:1. Diváci: 4921.
Třinec: Kacetl – Marinčin, Smith, Kundrátek, Nedomlel, Adámek, Jank, Mrtka – Kurovský, Vrána, Cienciala – Hudáček, Nestrašil, Daňo – Addamo, Roman, Teplý – Hrehorčák, Čacho, Dravecký – Sikora. Trenéři: Moták, Malík a Raszka.

Další zprávy z regionu