Oceláři otočili zápas v Hradci, za dvacet minut nasázeli pět gólů

Třinečtí hokejisté zvítězili v repríze posledního finále na ledě Hradce Králové 5:3, přestože ještě ve 33. minutě prohrávali 0:2. Na obratu se podíleli dvěma góly hráči čtvrté formace Dravecký a Kurovský. Ve třetí řadě debutoval Sikora.

Andrej Nestrašil snížil na ledě Hradce Králové v přesilové hře ve 33. minutě na 1:2. Archivní foto: Petr Rubal

„Měli jsme velice špatný vstup do utkání, špatně jsme bruslili a prohrávali souboje. Zaslouženě jsme prohrávali 0:2. Pak jsme ale hru zlepšili. Řekli jsme si, jaké zbraně použít, a když se nám podařilo srovnat, trumf do třetí třetiny jsme měli v rukou. Zvládli jsme ji velice dobře a zaslouženě vyhráli,“ těšilo třineckého trenéra Zdeňka Motáka.

„Jasně, že na sebe někdy zařveme. To k tomu přece patří. Když je kabina zdravá, děje se to. U nás to tak je a já jsem za to rád,“Andrej Nestrašil

Jeho svěřenci prohrávali ve 13. minutě o dva góly, v obou případech se trefil Lalancette. V prostřední části ale snížil v přesilové hře Nestrašil z pravého kruhu a po dobrém napadání i pasu Čacha vyrovnal Dravecký. Oceláře poté podržel Mazanec při úniku Pavlíka. V poslední třetině se prosadili tečemi Voženílek i Kurovský a úspěšnou pasáž završil v početní výhodě Růžička z brejku dva na jednoho. Domácí už jen zkorigovali trefou Okuliara.

„Pomohla nám nedisciplinovanost Hradce Králové. Díky přesilovkám jsme se dostali více do hry, přitom v první třetině nám domácí skoro nic nedovolili,“ hledal Kurovský klíčový faktor zápasu. „Jinak se hrál play off hokej z obou stran. Hradec byl hodně nepříjemný, hrál nám do těla. Budeme si muset na to dávat pozor,“ doplnil.

Třinec bodoval v extralize po jedenácté v řadě, z toho devět utkání vyhrál. „Pomohly nám přesilovky, ale věděli jsme, že první třetina nebyla dobrá,“ uznal Nestrašil a prozradil, že v kabině si některé věci vyříkali od plic. „Jasně, že na sebe někdy zařveme. To k tomu přece patří. Když je kabina zdravá, děje se to. U nás to tak je a já jsem za to rád,“ doplnil.

Další zápas odehrají Oceláři tuto neděli doma proti Litvínovu od 15 hodin.

Hradec Králové – HC Oceláři Třinec 3:5 (2:0, 0:2, 1:3)
Branky a nahrávky: 3. Lalancette (Perret), 13. Lalancette (Freibergs), 55. Okuliar – 33. Nestrašil (Daňo, Jeřábek), 37. Dravecký (Čacho, Kurovský), 44. Voženílek (Jeřábek, Adámek), 49. Kurovský (Marinčin, Vrána), 51. Růžička (Daňo, Voženílek). Rozhodčí: Šír, Vrba – Rampír, Blažek. Vyloučení: 8:5. Využití: 0:2. Diváci: 5256.
Třinec: Mazanec – Marinčin, Smith, Kundrátek, Polášek, Adámek, Jeřábek, Nedomlel – Růžička, Voženílek, Pánik – Daňo, Vrána, Nestrašil – Hrehorčák, Roman, Sikora – Kurovský, Čacho, Dravecký. Trenéři: Moták a Országh.

Další zprávy z regionu