Oceláři ovládli slavnostní duel, show režírovali Slováci

Třinečtí hokejisté deklasovali ve svém historicky prvním extraligovém utkání pod širým nebem Brno 6:1. Show Ocelářů režírovali v Bratislavě slovenští střelci: dvakrát se trefil Daňo, jednou Dravecký, Hudáček a Marinčin.

Tomáš Marcinko a Marko Daňo se radují z gólu na 3:0. Foto: Lukáš Filipec

„V kabině padla otázka, zda vstřelil nějaký gól Čech,“ rozesmál se Hudáček. V zápase, který byl součástí oslav stého výročí Slovanu Bratislava, nasbíral čtyři body (1+3). „Měli jsme extra motivaci, zvlášť ti, kteří ve Slovanu hráli. Přišlo se podívat také hodně lidí z rodiny, měli jsme tu plno známých. Je to opravdu pěkné, úplně něco jiného než na zimním stadionu. Každý hráč o tom sní. Jsem rád, že jsme si to mohli splnit. Zápas jsme si užili,“ doplnil Hudáček.

„Zápas se hrál v těžkých povětrnostních podmínkách, na ploše byly spousty vody. Podali jsme ale velice koncentrovaný, zodpovědný výkon, byli jsme ve všech třetinách lepší.“Zdeněk Moták

Hráči se museli vyrovnat i s deštěm, který si nepřáli. „Bylo to něco nového, ještě jsem to nezažil. Museli jsme si na to rychle zvyknout. Největší problém byl, že jste přišel na střídačku a lavička byla mokrá. Museli jsme to utírat mokrými ručníky. Stejně jako plexisklo. Ale díky tomu, že jsme vyhrávali, jsme si to užívali,“ popsal Daňo, který otevřel skóre v osmé minutě z přečíslení po přihrávce Hudáčka.

Další tři branky vstřelil Třinec v prostřední třetině. Brejk dva na jednoho zakončil Dravecký po pasu Hrehorčáka, z dorážky zvýšil v přesilové hře Daňo a po povedené souhře upravil Nestrašil do prázdné branky už na 4:0. Kacetl, který nahradil nemocného Mazance, kryl za stavu 2:0 únik Kollára a inkasoval jen ve 45. minutě z hole Süsse. Vzápětí ale Oceláři využili dvě přesilové hry: po další pěkné kombinaci skóroval Hudáček a střelou modré čáry se prosadil Marinčin.

„Zápas se hrál v těžkých povětrnostních podmínkách, na ploše bylo spousty vody. Podali jsme ale velice koncentrovaný, zodpovědný výkon, byli jsme ve všech třetinách lepší,“ uvedl trenér Zdeněk Moták. „Dobře jsme bruslili, dokázali jsme se lépe vypořádat s podmínkami, které tady panovaly. Snad jen chvilku na začátku druhé třetiny, kdy jsme párkrát ztratili v našem obranném pásmu kotouč, jsme dovolili Kometě ohrozit naši bránu. Jinak si myslím, že jsme celý zápas kontrolovali a zaslouženě zvítězili.“

Utkání na fotbalovém stadionu Tehelné pole sledovalo přes jedenáct tisíc. „Fankluby se překřikovaly, žilo to. Za to jsem vděčný a jsem rád, že jsme ty naše mohli potěšit,“ řekl Daňo. „Bylo to super! Fanoušci udělali skvělou atmosféru a chvílemi mě mrazilo v zádech, klobouk dolů. Jak před fanoušky Třince, tak před těmi z Brna,“ doplnil Marinčin.

Další utkání odehrají Oceláři v úterý 17. ledna doma proti Olomouci.

Třinec – Brno 6:1 (1:0, 3:0, 2:1)
Branky a nahrávky: 8. Daňo (Hudáček, Nestrašil), 27. Dravecký (Hrehorčák, Chmielewski), 33. Daňo (Marcinko, Nestrašil), 39. Nestrašil (Jeřábek, Hudáček), 47. Hudáček (Voženílek, Hrňa), 50. Marinčin (Hudáček) – 45. Süss (Ščotka). Rozhodčí: Stano, A. Jeřábek – Lederer, Hlavatý. Vyloučení: 2:4. Využití: 3:0. Diváci: 11.367.
Třinec: Kacetl – Marinčin, Havránek, Čukste, Jeřábek, Roth, Doudera, Zahradníček – Růžička, Marcinko, Voženílek – Daňo, Hudáček, Nestrašil – Hrehorčák, Roman, Chmielewski – Hrňa, Dravecký, Kurovský. Trenéři: Moták a Országh.

Další zprávy z regionu