Oceláři po porážkách zabrali a zdolali Mladou Boleslav

Třinečtí hokejisté porazili na svém ledě Mladou Boleslav 4:1. Oceláři rozhodli o výhře třemi góly v poslední třetině. Hlavními tahouny se stali Hudáček a Daňo, kteří si připsali shodnou bilanci 1+1. Mazanec kryl 35 střel.

Petr Vrána, který bojuje o puk, odehrál proti Mladé Boleslavi pětisté utkání v extralize. Téměř polovinu (236) v barvách Třince. Foto: Petr Rubal

Třinec se oklepal z porážek s Hradcem Králové (0:5) a v Litvínově (4:6). „Všichni jsme si byli vědomi, že nemůžeme dostávat tolik gólů. Chtěli jsme hrát zodpovědně odzadu,“ prozradil kapitán Petr Vrána, který hrál 500. zápas v extralize. Souhlasil, že týmu pomohla i pětidenní pauza. „Některé věci jsme si ukázali na poradách s trenérem, jiné mezi sebou vyříkali. Všichni ale tak nějak víme, co máme dělat. Je potřeba to jen dodržovat,“ pokračoval.

„Řekli jsme si, že si nebudeme věci zbytečně komplikovat a že se vrátíme ke své hře. Sice jsme nepodali optimální výkon, ale až na nějaké chyby jsme to zvládli a hlavní je, že máme body.“Petr Vrána

Pokyn zněl jasně – zjednodušit hru. „Řekli jsme si, že si nebudeme věci zbytečně komplikovat a že se vrátíme ke své hře. Sice jsme nepodali optimální výkon, ale až na nějaké chyby jsme to zvládli a hlavní je, že máme body,“ podotkl Vrána.

Trenérům vyšel i tah, že obnovili spojení Daňa s Hudáčkem a Nestrašilem. „Už v Litvínově jsme neměli ideální dvě třetiny a trošku jsme tam zamíchali sestavou, kterou jsme nechali a bylo to cítit. Marko se tak vrátil k Nestymu a Hudymu, minulou sezonu měli velmi dobrou. Dali góly a splnili, co jsme od nich očekávali, ale pro nás jsou nejdůležitější tři body,“ uvedl asistent trenéra Třince Vladimír Országh.

Daňo otevřel skóre z první střely Třince, když trefil puk baseballovým způsobem do branky. Mladá Boleslav využila v polovině zápasu přesilovou hru a Aaltonem z velkého úhlu zamířil pohotově do odkryté branky. Třinci vrátil vedení důrazný Hudáček, z úniku zvýšil se zakončením mezi betony Kurovský a při hře hostů bez gólmana pojistil výhru Růžička.

„Po dvou prohrách jsme potřebovali bodovat. Byl to bojovný zápas z obou stran a našli jsme cestu k vítězství, což je podstatné. V těžkých situacích nás podržel Mazi a doufám, že se od tohoto výsledku odrazíme,“ sumíroval Országh zápas.

V příštím kole Oceláři hostí Karlovy Vary. Utkání se hraje v neděli od 17 hodin.

Třinec – Mladá Boleslav 4:1 (1:0, 0:1, 3:0)
Branky a nahrávky: 5. Daňo (Hudáček), 43. Hudáček (Nestrašil, Daňo), 49. Kurovský (Čacho), 60. Růžička (Marinčin) – 31. Aaltonen (Skalický, Lantoši). Rozhodčí: Cabák, Kika – Hlavatý, Rožánek. Vyloučení: 2:1. Využití: 0:1. Diváci: 3960.
Třinec: Mazanec – Marinčin, Smith, Jeřábek, Polášek, Adámek, Nedomlel – Růžička, Voženílek, Pánik – Daňo, Hudáček, Nestrašil – Hrehorčák, Vrána, Roman – Kurovský, Walega, Dravecký – Čacho. Trenéři: Moták a Országh.

Další zprávy z regionu