Oceláři podlehli Karlovým Varům a doma poprvé v sezoně nebodovali

Třinečtí hokejisté podlehli na svém ledě Karlovým Varům 2:4 a poprvé v sezoně doma nebodovali. Rozhodla 49. minuta, ve které Cienciala vyrovnal na 2:2, ale za 48 sekund později vrátil hostům vedení Gríger.

Třinečtí hokejisté prohráli doma s Karlovými Vary po dvou letech. Ilustrační foto: Petr Rubal

„V poslední době se potýkáme s tím, a už je to taková linie, že nehrajeme celý zápas a všichni. Ve hře jsou výkyvy, které nás stojí zápasy. Dnes jsme nehráli opět šedesát minut a soupeř nás potrestal. Zápas nebyl z naší strany vůbec dobrý. Budeme na to reagovat,“ uvedl třinecký trenér Zdeněk Moták.

„Ve hře jsou výkyvy, které nás stojí zápasy. Dnes jsme nehráli opět šedesát minut a soupeř nás potrestal. Zápas nebyl z naší strany vůbec dobrý. Budeme na to reagovat.“Zdeněk Moták

Jeho svěřenci udeřili jako první. Ve 14. minuté obkroužil Kurovský branku a otevřel skóre. Druhá třetina ale patřila hostům, kteří otočili na 2:1. Střelou od modré čáry vyrovnal Šír a přesilovou využil střelou bez přípravy Gríger. Oceláři kontrovali, Cienciala přesně zamířil v početní výhodě z pravého kruhu. Jenže v dalším střídaní dostal hodně prostoru Gríger, který dorážkou své střely opařil třinecké hráče. Výhru zpečetil Beránek při hře Ocelářů bez gólmana.

„Když jsem dal gól, vše klapalo. Nehráli jsme špatně v první třetině. Měli bychom být ale mentálně silnější, odolnější. Když jsme dostali branku na 1:1, tak jsme měli svěšené hlavy. Nevím, proč to na nás teď tak padá,“ řekl Kurovský. Za rozhodující moment označil třetí gól, který padl brzy po vyrovnání. „Když se sere, tak se sere. Musíme udělat vše pro to, abychom se z toho co nejdříve vyhrabali,“ pokračoval.

Vítězná branka padla během vyloučení Janka, které rozhodčí vůbec nesignalizovali. Poté co Koffer zůstal ležet na ledě, tak prozkoumávali, zda třineckému hráči neudělí vyšší trest. Nakonec jej poslali na trestnou lavici za krosček. „Mám na to svůj názor, ale nemůžu se teď vyjadřovat,“ řekl Moták.

Rozhodčí rozebírali za stavu 0:0 u videa také atak Sikory na Ilomäkiho a rovněž ocenili zákrok dvěma minutami. „Byl úplně vypnutý, nic si z toho nepamatuje. Je v nemocnici a řešíme revers, aby mohl jet s námi,“ uvedl asistent trenéra Karlových Varů David Moravec.

Oceláři prohráli na začátku týdne ve Švédsku až v prodloužení na ledě Färjestadu, který vede Ligu mistrů. Následně ale prohráli v Olomouci i s Karlovými Vary.  V extraligové tabulce jsou devátí.

„Sil je pořád dost, je začátek sezony. Každý bychom si měli sáhnout do svědomí a říct si, zda na ledě necháváme maximum,“ nadhodil Kurovský, který se dělí se čtyřmi trefami s Markem Daněm a Justinem Addamem o post nejlepšího střelce týmu.

V dalším utkání hostí Oceláři tuto středu v Lize mistrů Osvětim.

Třinec – Karlovy Vary 2:4 (1:0, 0:2, 1:2)
Branky a nahrávky: 14. Kurovský (Cienciala, Mrtka), 49. Cienciala (Daňo, Kundrátek) – 26. Šír (Plutnar, Koffer), 40. Gríger (Jaks, Jiskra), 49. Gríger (Jiskra), 60. Beránek (Gríger). Rozhodčí: Mrkva, Obadal – Hlavatý, Lederer. Vyloučení: 3:3. Využití: 1:1. Diváci: 4813.
Třinec: Mazanec – Marinčin, Smith, Kundrátek, Nedomlel, Adámek, Jank, Mrtka – Kurovský, Vrána, Cienciala – Hudáček, Nestrašil, Daňo – Addamo, Sikora, Roman – Hrehorčák, Čacho, Dravecký. Trenéři: Moták, Malík a Raszka.

Další zprávy z regionu