Oceláři podlehli Spartě a přišli o domácí neporazitelnost

Třinečtí hokejisté přišli o domácí neporazitelnost, když na vlastním ledě podlehli Spartě Praha 2:3. Oceláři v utkání dvakrát vyrovnali góly Tomáše Kundrátka, hosté rozhodli trefou Jiřího Smejkala v 53. minutě.

Třinečtí hokejist byli před dnešním zápasem posledním týmem v extralize, který doma v této sezoně neprohrál. Archivní foto: Petr Rubal

Třinečtí minutu před vítěznou akcí trefili Milanem Douderou břevno. „Je to škoda, chyběly dva tři centimetry,“ líčil Kundrátek, který dal v extralize poprvé dvě branky v jednom utkání. „Před zápasem jsem říkal, že dám dva góly a přihrávku. Cítil jsem to, že to bude můj den. Škoda té nahrávky na konci, že to tam nepadlo,“ dodal třinecký bek.

„Spadla nám do branky jedna střela od modré čáry, předtím jsme dali tyčku. V tomhle směru byla Sparta šťastnější, ale musíme přidat v agresivitě a pohybu.“Třinecký asistent trenéra Marek Zadina

To ke Spartě se hokejové štěstí přiklonilo. Rozhodující branka padla po střele Milana Jurčiny, otřela se o kalhoty Smejkala a dráhu letu puku ještě změnil třinecký obránce Guntis Galvinš.

„Moc jsem si nevšiml, jestli to někdo tečoval netečoval, byla to hodně rychlá situace. Jak jsem naučený, hledal jsem puk, najednou byl v bráně. Škoda prohry, mohli jsme prodloužit tu domácí sérii, kterou jsme tady měli. Ale zítra je další den a další zápas, takže máme asi hodinku na to hodit porážku za hlavu. Jdeme dál,“ řekl po zápase brankář Petr Kváča, který kryl v utkání čtyřicet střel.

Asistent třineckého trenéra Marek Zadina přiznal, že Oceláři neodehráli se Spartou nejlepší zápas. „Byli jsme všude později, prohrávali jsme osobní souboje u mantinelu, kde nás přetlačili. Byli bychom spokojeni, kdybychom vytěžili nějaký bod, bohužel se nám to nepodařilo. Spadla nám do branky jedna střela od modré čáry, předtím jsme dali tyčku. V tomhle směru byla Sparta šťastnější, ale musíme přidat v agresivitě a pohybu,“ řekl Zadina.

To Sparta odehrála patrně nejlepší zápas sezony. „Měli jsme z Třince velký respekt, to výkonu pomáhá. Od první třetiny jsme hráli s velkým nasazením, byli jsme agresivnější, nedávali jsme soupeři moc prostoru. Dařilo se nám Třinec zpomalovat ve středním pásmu, to bylo hodně důležité. Celý zápas byl velmi vyrovnaný, dalo se očekávat, že rozhodne jeden gól. Na konci jsme měli trochu štěstí, že domácí trefili břevno, ale vypracovali jsme si taky dobré šance. Odehráli jsme dobrý venkovní zápas,“ prohlásil trenér Sparty Uwe Krupp.

Třinec odehraje další zápas tuto sobotu doma od 17.00 proti Litvínovu.

Třinec – Sparta Praha 2:3 (1:1, 1:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 18. Kundrátek, 34. Kundrátek (Dravecký, M. Kovařčík) – 10. Smejkal (Tomášek, Řepík), 29. Rousek (Smejkal, Polášek), 53. Smejkal (Jurčina). Rozhodčí: Holm (Švédsko), Hradil – Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:2. Diváci: 5400 (vyprodáno).
Třinec: Kváča – Roth, Gernát, Kundrátek, Doudera, Musil, Galvinš, Krajíček – Stránský, Vrána, M. Kovařčík – Hrňa, Marcinko, Dravecký – Kofroň, Hladonik, Hrehorčák – O. Kovařčík, Polanský, Chmielewski. Trenéři: Varaďa, Zadina a Raszka.

Další zprávy z regionu