Oceláři porazili Brno i díky dvěma gólům Ciencialy. Nastoupil i Helewka

Třinečtí hokejisté přehráli na svém ledě Kometu 5:1. David Cienciala ozdobil první domácí zápas od výměny z Pardubic dvěma góly. Premiéru si v dresu Ocelářů odbyl Adam Helewka a k výhře přispěl jednou asistencí.

David Cienciala přijímá gratulace ke vstřelené brance. Foto: Lukáš Filipec

„Na rozbruslení jsem měl husí kůži. Dýchlo to na mě. Vyrostl jsem tady. Prošel jsem si v klubu od přípravy po áčko. Moje srdce vždy zůstalo v Třinci,“ uvedl Cienciala.

„Na rozbruslení jsem měl husí kůži. Dýchlo to na mě. Vyrostl jsem tady. Prošel jsem si v klubu od přípravy po áčko. Moje srdce vždy zůstalo v Třinci.“David Cienciala

Oceláři vedli už ve čtvrté minutě 2:0. Skóre otevřel Růžička, který zakončil do prázdné branky učebnicový pas Nestrašila. Za třináct sekund později zvýšil Cienciala tečí Jeřábkovy střely. Gól původně neplatil pro postavení útočícího hráče v brankovišti. Rozhodčí ale po trenérské výzvě Ocelářů verdikt změnili.

„Děkoval jsem trenérům, že si vzali výzvu. Viděl jsem to na tabletu na střídačce a přiznám se, že jsem si vůbec nebyl jistý, jestli se gól uzná nebo ne. Říkal jsem si, že to bude padesát na padesát,“ uvedl Cienciala, který v polovině zápasu zvýšil z dorážky na 3:0.

Brno snížilo v závěru druhé třetiny dorážkou Marcinka, ale v 54. minutě využil Nestrašil z pravého kruhu přesilovou hru. Výhru zpečetil Voženílek při hře Komety bez gólmana.

Jednu přihrávku si v zápase připsal i Helewka. „Byl jsem trochu nervózní. Potřeboval jsem rychle vstřebat nové spoluhráče, systém. Ale všichni jsou tady velmi vstřícní a otevření. Pomohli mi se vším,“ uvedl Helewka, který nastupoval na křídle druhého útoku. „Nějaké věci si ještě vysvětlíme při videu, ale podal velmi slušný výkon na to, že hrál první zápas v novém prostředí,“ chválil kanadského útočníka asistent trenéra Třince Vladimír Országh.

Další utkání odehrají Oceláři tento pátek doma do 17 hodin proti Plzni.

Třinec – Brno 5:1 (2:0, 1:1, 2:0)
Branky a nahrávky: 4. Růžička (Nestrašil), 4. Cienciala (Jeřábek), 30. Cienciala (Kundrátek, Helewka), 54. Nestrašil (Růžička, Jeřábek), 60. Voženílek (Nestrašil) – 37. Marcinko (Ščotka). Rozhodčí: Mejzlík, Šír – Hlavatý, Lederer. Vyloučení: 3:3. Využití: 1:0. Diváci: 4079.
Třinec: Mazanec – Polášek, Smith, Kundrátek, Nedomlel, Adámek, Jeřábek – Růžička, Nestrašil, Voženílek – Helewka, Vrána, Cienciala – Walega, Roman, Sikora – Haas, Holinka, Dravecký. Trenéři: Moták a Országh.

Další zprávy z regionu