Oceláři porazili Budějovice i potřetí a mají na dosah semifinále

Třinečtí hokejisté zvítězili na ledě Českých Budějovic 4:3, v sérii vedou 3:0 a dělí je jedna výhra od postupu do semifinále. Oceláři ztratili vedení 3:1, ale v 51. minutě rozhodl Libor Hudáček svou druhou trefou v zápase.

Libor Hudáček rozhodl gólem v 51. minutě a celkově se na výhře podílel třemi body (2+1). Ilustrační foto: Lukáš Filipec

„Jsem rád, že jsme získali další bod, nicméně všichni v kabině víme, že jsme nehráli dobře. A to pro nás musí být jakýsi vykřičník,“ uvedl třinecký trenér Zdeněk Moták. „Hlavně ve druhé třetině jsme měli problémy s přečíslením domácích, kdy nám párkrát ujeli tři na dva i dva na jednoho a jednou nám z toho dali gól. Vyplývalo to ale z našich chyb v útočném pásmu. Ve třetí třetině už jsme hráli hokej, který potřebujeme hrát,“ doplnil.

„Byli jsme o jeden gól lepší. Byl to zápas na křivce. První třetina dobrá, druhá špatná, ve třetí jsme se zase postavili na nohy a ukázali, že umíme takové zápasy vyhrávat.“Libor Hudáček

První třetina nabídla více branek než v součtu předchozích dvou zápasů, který vyhrál Třinec shodně 2:0. Skóre otevřel Hudáček, který si dojel puk, který nahodil do pásma a z pravé strany překonal Hrachovinu. Za domácí odpověděl před brankou nekrytý Kubík a neprůstřelnost Mazance v sérii se zastavila na 129 minutách a 21 sekundách.

Třinci vrátil vedení Cienciala. Prosadil se ranou z pravého kruhu a využil hned první přesilovou hru, kterou Oceláři dostali v sérii. Náskok zvýšil Roman, jehož střelu tečoval do vlastní sítě Gulaš. Lídr Českých Budějovic se za 25 sekund trefil přesně z pravého kruhu ke vzdálenější tyči a ve 26. minutě vyrovnal Kubík z dorážky. Na začátku třetí třetiny zazvonil Voženílek na tyč, než skóroval Hudáček. V závěru ještě zahodil Daňo trestné střílení.

„Byli jsme o jeden gól lepší,“ řekl Hudáček. „Ubránili jsme jejich přesilovky. Byl to zápas na křivce. První třetina dobrá, druhá špatná, ve třetí jsme se zase postavili na nohy a ukázali, že umíme takové zápasy vyhrávat,“ zhodnotil.

Oceláři mohou už v pátek ukončit sérii. „Jen tak se neříká, že udělat poslední krok je nejtěžší. Moc dobře to víme, ale máme zkušené mužstvo, musíme si s tím poradit,“ podotkl Hudáček. „Budějovice mají svou sílu, hlavně doma. To jsme dnes viděli ve druhé třetině. Dají do toho všechno. Musíme hrát tak jako na konci třetího zápasu,“ doplnil.

České Budějovice – Třinec 3:4 (2:3, 1:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 10. Kubík (Přikryl, Pech), 18. Gulaš (Kondelík, Gulaši), 26. Kubík (Přikryl, Harris) – 6. Hudáček (Nedomlel, Mazanec), 15. Cienciala (Hudáček, Marinčin), 17. Roman (Helewka, Smith), 51. Hudáček (Adámek, Daňo). Rozhodčí: Hribik, Pilný – Lhotský, Klouček. Vyloučení: 2:2. Využití: 0:1. Diváci: 6421 (vyprodáno). Stav série: 0:3.
Třinec: Mazanec – Marinčin, Smith, Kundrátek, Nedomlel, Adámek, Polášek – Růžička, Nestrašil, Voženílek – Hudáček, Cienciala, Daňo – Helewka, Vrána, Roman – Hrehorčák, Čacho, Dravecký. Trenéři: Moták a Országh.

Další zprávy z regionu