Oceláři porazili doma Karlovy Vary i bez tří klíčových hráčů

Třinečtí hokejisté zdolali Karlovy Vary 3:1 i bez svých tří nejproduktivnějších hráčů v sezoně (Růžička, Daňo, Hudáček). Oceláři rozhodli o výhře na začátku druhé třetiny, ve které během 53 sekund otočili dvěma góly skóre.

Jakub Doktor nastoupil za Oceláře v extralize mužů poprvé v sezoně a celkově podruhé v kariéře. Foto: Petr Rubal

„Několik kluků chybělo. Bylo to spíše o tom hrát jednoduše a nedělat zbytečné nesmysly s pukem. To se nám povedlo,“ těšilo Andreje Nestrašila. Při absenci klíčových hráčů dostali šanci Petr Sikora, Miroslav Holinka a Jakub Doktor. Každý z nich by před utkáním své starty v extralize mužů spočítal na prstech jedné ruky. „Siki hrál parádně, Mira Holinka i Doky (Doktor) také. Kredit jim, že dokázali přijít, svoje role naplnit a pomoci k vítězství,“ doplnil.

„Několik kluků chybělo. Bylo to spíše o tom hrát jednoduše a nedělat zbytečné nesmysly s pukem. To se nám povedlo.“Andrej Nestrašil

Třinec dohnal v předchozích třech zápasech ztrátu 0:2 a jako první inkasoval i v zápase s Karlovými Vary. Ve čtrnácté minutě se prosadil Procházka bekhendem z pravého kruhu.

„I s Champions League je toho hokeje hrozně moc. Cestování jsou náročná a začátky jsou většinou o hlavě. Musíme být připraveni a upřímně řečeno, to jsme minulé tři zápasy nebyli,“ vysvětlil Nestrašil. „Byla to jasně naše chyba, žádná smůla nebo něco takového. Každopádně si na to musíme dát pozor a mít lepší začátky. I když se nám ztrátu dařilo vyrovnat, nemůžeme na to spoléhat. A hraje se lépe, když vedete,“ doplnil.

Právě Nestrašil vyrovnal, byť rozhodčí původně připsali gól 17letému Sikorovi, který dostal prostor při absenci klíčových hráčů a vedl druhý útok. Později o svou první extraligovou trefu přišel.

„Hrozně jsem doufal, asi jako všichni, že to byl jeho gól. Ukazoval jsme na něj, když se rozhodčí ptal, kdo ho dal,“ přiblížil Nestrašil, který nahazoval puk od zadního mantinelu do brankoviště a gólman Habal si puk srazil betonem za záda. Před důrazným Sikorou. „Ze záběru bylo evidentní, že gól nedal, ale situaci sehráli všichni dobře. Nahozený puk a šli jsme do brány,“ doplnil.

Za 53 sekund se trefil Roman z pravého kruhu a při hře hostů bez gólmana zpečetil Nestrašil výhru. Oceláři bodovali ve čtrnáctém utkání v řadě, z toho jedenáct vyhráli.

„Věděli jsme, že to bude těžký zápas, což se potvrdilo. Proti nám byl dobrý, kvalitní, bruslivý soupeř a jsme rádi, že jsme zápas zvládli za tři body,“ uvedl asistent třineckého trenéra Vladimír Országh. „Měli jsme trochu slabší úvod, první třetinu. Chvíli trvalo, než jsme se rozběhli. Velmi dobře jsme ale začali druhou třetinu, dali jsme dva góly. Kluci to odbojovali a Káca (brankář Kacetl) nás podržel, když bylo potřeba,“ doplnil.

Další utkání sehrají Oceláři v úterý, kdy hostí od 17 hodin poslední Kladno.

Třinec – Karlovy Vary 3:1 (0:1, 2:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 21. Nestrašil (Kurovský, Kundrátek), 22. Roman (Hrehorčák, Čacho), 58. Nestrašil (Hrehorčák, Marinčin) – 14. Procházka (Gríger, Mikyska). Rozhodčí: Pilný, Šír – Bohuněk, Lederer. Vyloučení: 3:2. Bez využití. Diváci: 4439.
Třinec: Kacetl – Marinčin, Smith, Kundrátek, Jeřábek, Adámek, Polášek, Nedomlel – Voženílek, Vrána, Pánik – Kurovský, Sikora, Nestrašil – Hrehorčák, Roman, Holinka – Doktor, Čacho, Dravecký. Trenéři: Moták a Országh.

Další zprávy z regionu