Oceláři porazili Kladno v prodloužení, vítězný gól se řešil u videa

Třinečtí hokejisté zdolali Kladno 4:3 v prodloužení a bodovali v patnáctém utkání v řadě. O výhru se zasloužili dvougóloví střelci Richard Pánik a Daniel Voženílek, který zápas v čase 61:42 ukončil.

Daniel Voženílek vyfasoval na ledě Kladna vyšší trest a při jeho vyloučení inkasovali Oceláři gól na 0:4. Ilustrační foto. Petr Rubal

Oceláři rozhodli v přesilové hře čtyři na tři. V jejím závěru trefil Nestrašil tyč a od Voženílka se puk odrazil do branky. Rozhodčí si ještě u videa dlouho prohlíželi, zda třinecký hráč nekopl úmyslně kotouč do branky, ale gól uznali. „Hned jsem věděl, že je to gól, protože jsem do puku nekopl úmyslně. Odrazil se od mé nohy,“ upřesnil Voženílek.

„Potýkáme se s první třetinou, kterou jsme znovu prohráli. Ale bojovali jsme, urvali jsme to. Nechtěli jsme v žádném případě před domácími fanoušky prohrát.“Zdeněk Moták

Kladno vedlo po trefách Tralmakse 1:0 a 2:1, za Oceláře vyrovnal pokaždé Pánik. Jeho první gól ale platil se zpožděním. Puk se po odrazu od konstrukce uvnitř branky vrátil zpět do hry, která pokračovala téměř tři minuty. Až při prvním přerušení rozhodčí situaci prověřili. Bezprostředně při gólové situaci rozpažili v domnění, že puk trefil tyč.

„Zdálo se mi, že to šlo od zadní, ale nebyl jsem si jistý,“ přiblížil Pánik. Obě strany věděly díky technice a videokouči ještě během hry, že bude gól platit. „Zrovna se hrálo dlouho. Říkal jsme si, že až půjdu znovu na led, tak puk vystřelím někam do sítě, aby se hra přerušila. Byla to taková zvláštní situace, asi by se to pravidlo mělo poopravit. Mohl by nějaký videorozhodčí zahlásit, že to byl gól,“ zamýšlel se Voženílek.

Oceláři, kteří hráli opět bez tří klíčových hráčů (Růžička, Daňo, Hudáček), otočili v přesilových hrách na 3:2. První využil v úvodu druhé třetiny z pravé strany Pánik, v další se Voženílek prosadil tečí. Kladno vyrovnalo v 50. minutě trefou obránce Ticháčka. Poslední slovo měl ale Voženílek.

„Byl to vyrovnaný zápas,“ uznal třinecký trenér Zdeněk Moták. „Potýkáme se s první třetinou, kterou jsme znovu prohráli. Ale bojovali jsme, urvali jsme to. Nechtěli jsme v žádném případě před domácími fanoušky prohrát. Do zápasu jsme dali všechno, pracovali jsme na sto procent. Možná někdy i více a nakonec jsme si vzali i druhý bod,“ doplnil.

Další utkání odehraje Třinec v pátek od 17 hodin proti Českým Budějovicím.

Třinec – Kladno 4:3 v prodl. (1:2, 1:0, 1:1 – 1:0)
Branky a nahrávky: 10. Pánik (Marinčin), 21. Pánik (Nestrašil, Jeřábek), 45. Voženílek (Nestrašil, Jeřábek), 62. Voženílek (ANestrašil) – 4. Tralmaks (Kusý), 17. Tralmaks (Klepiš, Smoleňák), 50. Ticháček (Tralmaks, Martenet). Rozhodčí: Ondráček, Vrba – Hlavatý, Rožánek. Vyloučení: 4:7. Využití: 3:1. Diváci: 3939.
Třinec: Mazanec – Marinčin, Smith, Kundrátek, Jeřábek, Adámek, Polášek, Nedomlel – Voženílek, Vrána, Pánik – Kurovský, Sikora, Nestrašil – Hrehorčák, Roman, Holinka – Doktor, Čacho, Dravecký. Trenéři: Moták a Országh.

Další zprávy z regionu