Oceláři porazili Kometu, Mazance překonal jen Marcinko

Třinečtí hokejisté zdolali doma brněnskou Kometu 2:1. Oba góly Ocelářů vstřelil Růžička. Mazance, který kryl čtyřicet střel, připravil o první nulu v sezoně až Marcinko sedm sekund před koncem zápasu.

Marek Mazanec kryl v utkání čtyřicet střel. Ilustrační foto: Petr Rubal

„Soupeř hrál velmi dobře. Hlavně v první třetině měl hodně šancí a podržel nás Mazi,“ uvedl asistent trenéra Vladimír Országh. „Od druhé třetiny se hra vyrovnala, dali jsme gól a byl to boj až do konce. Jsme rádi, že jsme těžký zápas zvládli. Chtěli jsme se vrátit po minulém utkání s Pardubicemi (1:5) znovu na vítěznou vlnu a odehrát dobrý zápas,“ pokračoval.

„Byl to boj až do konce. Jsme rádi, že jsme těžký zápas zvládli. Chtěli jsme se vrátit po minulém utkání s Pardubicemi (1:5) znovu na vítěznou vlnu a odehrát dobrý zápas,“Vladimír Országh

Brno přestřílelo Třinec v úvodní třetině 21:8, trefilo Kučeříkem tyč a Marcinka vychytal Mazanec. „Nastoupili na nás, ale nevypracovali si nic závratného, jen to házeli na branku. Bylo jen potřeba být pozorný. Obránci si navíc dorážky hlídali,“ řekl Mazanec.

Růžička se prosadil poprvé ve 25. minutě. Za záda Lukeše usměrnil prudkou přihrávku Jeřábka, kterou ještě tečoval Voženílek. Druhý gól přidal v čase 55:53 tečí střely Adámka od modré čáry. Marcinko zkorigoval výsledek při hře Brna bez brankáře, když zakončil rychlou souhru zblízka pod horní tyč.

„(Marcinko) Nadával celý zápas, že mi nemůže dát góla. Nevím, proč s tím nevydržel až do konce. Ale co se dá dělat? Schovám si nulu na jindy. Až ji budeme potřebovat víc,“ komentoval Mazanec s úsměvem inkasovaný gól. Byť přiznal, že jej mrzí. Na druhou stranu jej potěšilo, že si připsal čtyřicet zákroků. „To jsem neměl tak čtyři roky. Alespoň dobré čísla do statistik, lepilo mi to,“ doplnil.

Marcinko získal na jaře s Oceláři titul, svůj čtvrtý během šestiletého působení v Třinci. Po sezoně ale odešel do Komety Brno. Klub mu připravil před utkáním slavnostní ceremoniál, na multimediální kostce pustil sestřih emotivních momentů z jeho působení angažmá pod Javorovým. Na památku dostal i dárky – hodinky a prsten.

„Když se člověk vrátí na místo, kde působil, tak je to vždy speciální. Snažil jsem se ale soustředit na to, abychom byli úspěšní,“ uvedl Marcinko, jehož jméno fanoušci vyvolávali i po konci zápasu. „Velmi si toho vážím. Neumím teď najít nejsprávnější slova, ale velký vděk patří všem, kteří skandovali mé jméno, i vedení a tak dále,“ uzavřel.

Třinec – Brno 2:1 (0:0, 1:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 25. Růžička (Voženílek, Jeřábek), 56. Růžička (Adámek, Voženílek) – 60. Marcinko (Flek, Gazda). Rozhodčí: Mrkva, Šír – Hlavatý, Rožánek. Vyloučení: 2:3. Bez využití. Diváci: 4137.
Třinec: Mazanec – Marinčin, Smith, Kundrátek, Polášek, Adámek, Jeřábek, Nedomlel – Růžička, Voženílek, Pánik – Kurovský, Vrána, Nestrašil – Hrehorčák, Roman, Sikora – Doktor, Čacho, Dravecký. Trenéři: Moták a Országh.

Další zprávy z regionu