Oceláři porazili Pardubice a v semifinálové sérii vedou 2:1

Třinečtí hokejisté zdolali doma Pardubice 2:1 a stejným výsledkem vedou i v semifinálové sérii. Skóre otevřel Hudáček a po vyrovnání Vondráčka rozhodl zápas Hrňa ve 49. minutě z dorážky. Kacetl chytil 33 střel.

Petr Rubal zachytil na snímku první gól zápasu, který vstřelil Libor Hudáček po pěkné individuální akci.

„V zápase jsme asi nebyli lepší. Z naší strany jsem tam ale viděl spoustu bojovnosti, nasazení, obětavosti a zblokovaných střel. Hlavně v přesilových situacích soupeře,“ uvedl třinecký trenér Zdeněk Moták. „Nepodali jsme optimální výkon. I v kabině jsme si řekli, že to nebylo úplně ono. Ale jsme rádi, že jsme našli cestu k vítězství. Příští zápas ale musíme začít úplně jinak,“ doplnil Hrňa.

„V zápase jsme asi nebyli lepší. Z naší strany jsem tam ale viděl spoustu bojovnosti, nasazení, obětavosti a zblokovaných střel. Hlavně v přesilových situacích soupeře.“Zdeněk Moták

Kacetl za bezgólového stavu chytil únik Sedláka a jednou jej zachránila i tyč, než otevřel Hudáček individuální akcí v 19. minutě skóre. Třinecký útočník obkroužil útočné pásmo, naznačil střelu a kličkou se dostal do předbrankového prostoru, ze kterého se prosadil ranou nad vyrážečku Willa. Pardubice vyrovnaly ve druhé třetině. Kacetl neudržel nahození Dvořáka a z dorážky uspěl do prázdné branky Vondráček.

Podobným způsobem rozhodl Hrňa. „Měl jsem fakt strach, jak je (branka) odkrytá, aby se mi puk nenamotal na hokejku. Ještě jsem to měl pod nohama, fakt jsem se do poslední chvíle bál, že ji minu. Naštěstí mi to tam spadlo. I ze mě to spadlo,“ oddechl si Hrňa, který dal gól po dvou měsících a potřetí v sezoně.

Oceláři vyhráli v předchozí sérii se Spartou třikrát, přestože soupeř vyslal v utkání alespoň o 15 střel více. Stejnou bezmoc pocítily i Pardubice, které zvítězily na střely 34:14.

„Po celé utkání jsme byli aktivní, bohužel jedna (vstřelená) branka je málo. Potřebovali jsme dát více gólů,“ žehral na produktivitu trenér Radim Rulík. „Těsný zápas se rozhodl v závěru, kdy jsme nepokryli hráče v předbrankovém prostoru. Škoda, že jsme si trošku nepomohli přesilovkou. Náš výkon byl ale aktivní a měli jsme jednoznačnou střeleckou převahu. Byl to zápas, který se stává. Nejen nám, i jiným týmům.“

Pardubice připustily, že je frustrující mít převahu a prohrát. „Vždy chyběl kousek. Myslím si, že jsme hráli výborný hokej, ale udělali jsme dvě chyby a oni dali dva góly,“ posteskl si Lukáš Sedlák. „Nejde říct, že bychom neměli šance, nebo že bychom stříleli z blbých pozic. Dvakrát nebo třikrát jsme jeli sami na bránu, z toho musíme dát alespoň jeden gól. Když budeme ale pokračovat takto dál, tak se to dříve, nebo později obrátí,“ podotkl.

Čtvrtý duel je na programu v pátek 7. dubna od 17 hodin opět v Třinci.

Třinec – Pardubice 2:1 (1:0, 0:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 19. Hudáček (Dravecký), 49. Hrňa (Doudera, Chmielewski) – 27. Vondráček (Dvořák). Rozhodčí: A. Jeřábek, Šindel – Špůr, Šimánek. Vyloučení: 3:1. Bez využití. Diváci: 5400 (vyprodáno). Stav série: 2:1.
Třinec: Kacetl – Marinčin, Smith, Kaňák, Jeřábek, Adámek, Doudera – Kurovský, Vrána, Nestrašil – Růžička, Marcinko, Daňo – Dravecký, Voženílek, Hudáček – Hrňa, Roman, Chmielewski – Svačina. Trenéři: Moták a Országh.

Další zprávy z regionu