Oceláři porazili v Lize mistrů Davos, Stránský je nepotopil

Oceláři se rozloučili s letošním ročníkem Ligy mistrů výhrou 4:3 nad Davosem. Zápas rozhodl v 58. minutě útočník Daniel Voženílek. O chvíli dříve zahodil velkou šanci na druhé straně Matěj Stránský, extřinecký útočník.

Čtvrtá řada Ocelářů vstřelila úvodní gól zápasu. Foto: Petr Rubal

„Je to cenné vítězství. Ukázali jsme, že když budeme bojovat a dobře bruslit, můžeme porazit kohokoliv. I tak kvalitní mužstvo, jakým je Davos,“ rozplýval se třinecký trenér Zdeněk Moták.

„Ukázali jsme, že když budeme bojovat a dobře bruslit, můžeme porazit kohokoliv. I tak kvalitní mužstvo, jakým je Davos.“Zdeněk Moták

Jeho svěřenci přišli před týdnem v Davosu o naději na postup do play off, proto šetřil elitní hráče Marinčina, Růžičku, Marcinka a Nestrašila. Šanci dostali ve čtvrté formaci Matěj, Haas a Lyszczarczyk, který otevřel ve 12. minutě skóre. V obraně nastupoval z mladých Ročák a Zeleňák. „Ukázali, že se máme kam obrátit. Je důležité, že dělali věci, které jsme po nich chtěli. Dobře bruslili, bojovali i dodržovali taktiku,“ těšilo Motáka.

V utkání se skóre přelévalo ze strany na stranu. Davos otočil na přelomu úvodní a druhé třetiny trefami Prassla a Corviho, Ocelářům vrátili vedení Hudáček s Jeřábkem. Z úniku vyrovnal Knak a zápas rozhodl důrazný Voženílek.

Šanci strhnout vedení měl ale v závěru i Stránský. „Vystihl jsem rozehrávku, ale někdo mi z pravé strany na poslední chvíli strčil do střely hokejku a letělo to vedle brány. Měl jsem asi střílet dřív,“ popsal Stránský. „Celý zápas to bylo vyrovnané, oba týmy měly dost šancí. Rozhodlo se až na konci, štěstíčko se trošku přiklonilo na stranu Třince. Ale nemusíme být tak smutní, protože jsme odvedli dobrou práci a odehráli jsme dobrý zápas,“ podotkl.

Třinec obsadil ve skupině s osmi body třetí místo a soutěž pro něj skončila. Do play off postoupili Davos (12 bodů) a Skelleftea (14).

Třinec – Davos 4:3 (1:1, 2:2, 1:0)
Branky a nahrávky: 12. Lyszczarczyk (Matěj), 23. Hudáček (Daňo), 33. Jeřábek (Čukste, Lyszczarczyk), 58. Voženílek (Hudáček) – 16. Prassl (Ambühl, Wieser), 21. Corvi (Nordström, Egli), 39. Knak. Rozhodčí: Mrkva, Smetana – Hynek, Rampír. Vyloučení: 3:1. Bez využití.
Třinec: Kacetl – Čukste, Jeřábek, Jaroměřský, Zahradníček, Ročák, Doudera, Zeleňák – Daňo, Hudáček, Voženílek – Hrehorčák, Roman, Chmielewski – Kurovský, Dravecký, Svačina – Łyszczarczyk, Haas, Matěj. Trenér: Moták.

Další zprávy z regionu