Oceláři posilovali. Získali i francouzského reprezentanta

Oceláři oznámili příchod tří hráčů. Do útoku přivedli Michala Teplého, jemuž vypršel nováčkovský kontrakt v Chicagu, a francouzského reprezentanta Justina Addama. O místo v obraně chce zabojovat Marek Hrbas.

Sportovní ředitel Ocelářů Jan Peterek přivedl dva urostlé útočníky Michala Teplého a francouzského reprezentanta Justina Addama. Archivní foto: Petr Rubal

Teplý je účastník dvou MS do 20 let a Chicago jej draftovalo v roce 2019 ve čtvrtém kole. Urostlý útočník (191 cm) ale šanci v NHL nedostal. Po celou době působil na farmě Blackhawks v Rockfordu, kde během čtyř sezon nasbíral 97 bodů (38 gólů + 59 přihrávek) ve 220 utkáních včetně play off.

„Justin je stejně jako Michal univerzální útočník schopný hrát na centru i křídle. Jeho dominantou je práce na brankovišti, kde je velmi silný. Umí výborně clonit brankáři. Hráče s touto typologií jsme hledali.“Jan Peterek

„Michal patří mezi nejlepší české útočníky ročníku 2001. Má výborné hokejové myšlení, skvělé fyzické parametry a na svou výšku i slušné bruslení. Má velkou motivaci na sobě pracovat. Z mého pohledu je pořád na začátku své profesionální kariéry, a to i přesto, že má na kontě přes dvě stovky zápasů v těžké soutěži, jakou je AHL,“ řekl sportovní ředitel Ocelářů Jan Peterek.

Addamo pendloval v posledních dvou ročnících mezi Wilkes-Barre/Scranton (farma Pittsburghu) a Wheelingem (ECHL), kde nosil kapitánské céčko. Obě sezony zakončil na mistrovství světa, letos pomohl Francouzům dvěma góly k záchraně v elitní skupině. Prošel v zámoří i univerzitní soutěží NCAA. Oceláři si od něj slibují zejména fyzický hokej, pro který má se 198 centimetry a 113 kilogramy skvělé parametry.

„Justin je stejně jako Michal univerzální útočník schopný hrát na centru i křídle. Jeho dominantou je práce na brankovišti, kde je velmi silný. Umí výborně clonit brankáři. Hráče s touto typologií jsme hledali. Už dříve s ním hrál v klubu náš obránce Adam Smith. Během rozhovoru o Justinovi s úsměvem řekl, že takového obra na ledě nikdy nepotkal. Jsem rád, že jsme se s Justinem domluvili,“ pokračoval.

Hrbas odehrál v extralize deset let (Sparta, Vítkovice, Mladá Boleslav, Litvínov, Kometa), ale v poslední sezoně nastupoval převážně v první lize (Zlín). „Marek k nám do organizace přichází, aby se popral o místo. Je to podobný případ jako v minulé sezoně Adam Polášek (po konci ve Spartě přišel do Třince zabojovat o místo). Jde o zkušeného obránce s takřka 450 zápasy v extralize, který zároveň prošel národními týmy od těch mládežnických až po seniorský,“ uzavřel Peterek.

Další zprávy z regionu