Oceláři přehráli Kladno, poprvé skóroval Sikora

Třinečtí hokejisté roznesli Kladno 5:0. Poprvé se v extralize trefil osmnáctiletý Petr Sikora, který ve 26. minutě vstřelil třetí gól týmu. Kacetl zastavil všech 28 střel. Bodem ozdobili nominaci do reprezentace Růžička i Voženílek.

Petr Sikora (vpravo) se raduje ze své první extraligové branky. Foto: Lukáš Filipec

„Výsledek neodpovídá průběhu,“ uvedl třinecký trenér Zdeněk Moták. K dispozici měl už uzdraveného Adámka, Kurovského a Hudáčka. Ze zdravotních důvodů ale scházel Helewka a na konci druhé třetiny skončil zápas pro Ciencialu. Hrací plochu opustil s dopomocí a nezatěžoval levou nohu. „Nemělo by to být nic špatného. Už teď vypadal dobře,“ upřesnil kouč.

„Jsme rádi, že jsme vyhráli, i když výkon asi nebyl úplně ideální.“Martin Růžička

Třinec zachránila ve třetí minutě tyč a v dalším střídání otevřel skóre Nestrašil. V prostřední části Kladno vyhrálo na střely 12:3, ale Oceláři odskočili na 3:0. Jeřábek zvýšil nahozením ze záporného úhlu, puk si srazil Bow betonem do branky. Poté přišla chvíle Sikory: v gólové šanci se mezi kruhy neukvapil, přehodil si puk na bekhend a zakončil akci do prázdné branky.

„Naznačil jsem střelu, ale trochu to poujelo. Pak jsem chtěl puk cpát nahoru. Zase mi poujel, ale skončil v brance,“ popsal Sikora s úsměvem svou první trefu, kterou otupil tlak Kladna. „Mohlo pár gólů klidně dát. Ale nedalo…,“ oddechl si.

Čtvrtý gól Ocelářů přidal Voženílek, který sice v přečíslení tři na dva hledal Růžičku, ale puk se odrazil do branky od brusle Nemčíka. Skóre uzavřel Polášek dělovkou od modré čáry.

„Jsme rádi, že jsme vyhráli, i když výkon asi nebyl úplně ideální,“ uznal 38letý Růžička, jehož jméno se dnes objevilo v nominaci do národního týmu. V reprezentaci si zahrál naposledy na olympijských hrách v roce 2018. „Jsem mile překvapen. Pozvánku jsem dlouho nedostal. Potěšila mě, jsem rád. Už jsem ji ani nečekal. Mám nějaký věk a je spousta skvělých hráčů v Česku i mimo,“ vysvětlil.

Oceláři si výhrou upevnili třetí místo. Před čtvrtým Litvínovem zvýšili náskok na rozdíl sedmi bodů. Další utkání odehrají v pátek doma proti Liberci od 17 hodin.

Třinec – Kladno 5:0 (1:0, 2:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 5. Nestrašil (Růžička, Voženílek), 24. Jeřábek (Polášek), 26. Sikora (Adámek, Čacho), 44. Voženílek (Nestrašil), 48. Polášek (Hudáček). Rozhodčí: Cabák, Hradil – Lederer, Rožánek. Vyloučení: 1:2. Bez využití. Diváci: 5084.
Třinec: Kacetl – Marinčin, Smith, Kundrátek, Nedomlel, Polášek, Jeřábek, Adámek – Růžička, Nestrašil, Voženílek – Kurovský, Vrána, Cienciala – Hrehorčák, Hudáček, Roman – Sikora, Čacho, Dravecký. Trenéři: Moták a Országh.

Další zprávy z regionu