Oceláři prohloubili krizi Sparty, o výhře rozhodl dvěma góly Dravecký

Třinečtí hokejisté zvítězili na ledě pražské Sparty 3:2 a ze čtvrtého místa ztrácejí na druhou Plzeň už jen dva body. Dva góly včetně toho vítězného vstřelil Vladimír Dravecký.

Třinečtí hokejist byli před dnešním zápasem posledním týmem v extralize, který doma v této sezoně neprohrál. Archivní foto: Petr Rubal

Dravecký zúročil aktivní vstup Ocelářů a dal úvodní branku zápasu tečí střely Guntise Galvinše. Od desáté minuty domácí vyrovnali hru a trefami Andreje Kudrny a Zacha Silla skóre otočili. Třinec vyrovnal v závěru druhé třetiny v přesilové hře dělovkou Vladimíra Rotha od modré čáry a Dravecký rozhodl přesnou střelou z mezikruží mezi betony gólmana Machovského.

„Jsem rád, že mi to tam padalo, ale budu se opakovat, důležitější jsou vítězství. Tým je na prvním místě.“Třinecký útočník Vladimír Dravecký

„Jsem rád, že mi to tam padalo, ale budu se opakovat, důležitější jsou vítězství. Tým je na prvním místě,“ řekl novinářům Dravecký, po jehož gólu ve 43. minutě Sparta Třinec ve zbytku zápasu zatlačila. „Šimon (Hrubec) podal opět velmi dobrý výkon, podržel nás. Ale celé mužstvo jsme makali, nic jsme nevypustili,“ podotkl.

Sparta se v této sezoně trápí, aktuálně je na posledním postupovém místě do předkola play off. Kotel fanoušků bojkotoval kvůli nespokojenosti úvodní třetinu a zůstal prázdný. „Všiml jsem si. Když jsou diváci, je to samozřejmě lepší. Ale nás tohle nezajímá, soustředíme se na sebe a snažili jsme se podat co nejlepší výkon. Těší nás, že jsme vyhráli, na Spartě se vždy hraje těžce,“ pokračoval.

Oceláři nastoupili i s uzdraveným Davidem Ciencialou, který v zápise utkání figuroval jako třináctý útočník. Po první třetině už kvůli zranění v dolní části těla nepokračoval Petr Vrána, který v této sezoně působil do ledna jako kapitán Sparty, než byl vyměněn do Třince za Robertse Bukartse.

Oceláři po utkání zůstali v Čechách. V pátek hrají na ledě Pardubic a v neděli se představí v Plzni. Do konce základní části schází odehrát před play off už jenom čtyři kola.

Sparta Praha – Třinec 2:3 (1:1, 1:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 19. A. Kudrna (Piskáček, Černoch), 31. Sill – 5. Dravecký (Galvinš, Musil), 36. Roth (M. Kovařčík), 43. Dravecký (Růžička). Rozhodčí: Mrkva, Pražák – Hynek, Špůr. Vyloučení: 4:5, navíc Růžička (Třinec) 10 min. Využití: 0:1. Diváci: 7238.
Třinec: Hrubec – Roth, Gernát, Musil, Galvinš, Matyáš, Doudera – Růžička, Vrána, Svačina – Hrňa, Marcinko, Dravecký – Novotný, Polanský, Werek – O. Kovařčík, M. Kovařčík, Chmielewski – Cienciala. Trenéři: Varaďa, Zadina a Raszka.

Další zprávy z regionu