Oceláři prohráli gólem z předposlední minuty, Růžička se zlobil na rozhodčí

Třinečtí hokejisté prohráli na ledě pražské Sparty 0:1 a podruhé v sezoně nevstřelili ani gól. Domácí rozhodli trefou Horáka z předposlední minuty. Akci předcházel zákrok Krejčíka na Růžičku, kterému se nelíbilo, že se nepískal faul.

Tomáš Marcinko snížil v 54. minutě na 2:3. Skóre se už ale poté nezměnilo. Ilustrační Foto. Petr Rubal

„Za gól si můžeme sami. Ale to, co se stalo předtím, to mohlo ovlivnit celý zápas. Neříkám, že by to dopadlo jinak, ale mohlo,“ řekl Růžička, který se dostával v 58. minutě do úniku, ale zastavil jej Krejčík. „Za mě to byl jasný šroubovák. Sám jsem za to byl vyloučený ve druhé třetině,“ zlobil se.

„Byl to takový play off zápas o jednom gólu. Obě mužstva se soustředila hlavně na hru dozadu. Mrzí nás, jak to dopadlo, protože kluci podali slušný výkon.“Vladimír Országh

O chvíli později Sparta udeřila. „Byl to takový play off zápas o jednom gólu. Obě mužstva se soustředila hlavně na hru dozadu. Mrzí nás, jak to dopadlo, protože kluci podali slušný výkon a jen minutu a půl před koncem jsme ztratili nějaké body,“ mrzelo asistenta trenéra Vladimíra Országha. Oceláři inkasovali rozhodující gól v předposlední minutě i před týdnem s Olomoucí. „V takových fázích utkání musíme být daleko silnější a jednoduše alespoň nějaký bod vydolovat.“

Třinec porazil Spartu v repríze finále v obou domácích zápasech (4:2 a 4:1). Pražané se ale po výměně kouče zvedli. „Trenéra Hořavu známe z minulé sezony, mají tam ale ještě jednoho dalšího trenéra, který mohl přinesl nové věci. Hráli hodně do defenzívy. Nehonili se tak do útoku, čekali na chyby a dobře bránili střední pásmo. Nakonec ta jedna chyba rozhodla,“ reagoval Růžička.

Další utkání odehrají Oceláři tento pátek v Olomouci.

Sparta Praha – Třinec 1:0 (0:0, 0:0, 1:0)
Branka a nahrávky: 59. Horák (Tomášek, E. Thorell). Rozhodčí: Hejduk, Šindel – Brejcha, Malý. Vyloučení: 2:2. Bez využití. Diváci: 10.319.
Třinec: Kacetl – Doudera, Marinčin, Jeřábek, Čukste, Adámek, Jaroměřský, Zahradníček -Růžička, Voženílek, Daňo – Kurovský, Hudáček, Buček – Hrehorčák, Roman, Chmielewski – Hrňa, Haas, Lyszczarczyk. Trenéři: Moták a Országh.

Další zprávy z regionu