Oceláři prohráli na ledě Sparty, play off začnou v předkole

Třinečtí hokejisté podlehli na ledě pražské Sparty 2:4 a přišli o možnost přímého postupu do čtvrtfinále. Oceláři prohrávali už ve čtvrté minutě 0:2. Daňo si upevnil 27. gólem vedení v tabulce střelců. Růžička si připsal dvě přihrávky.

Tomáš Marcinko snížil v 54. minutě na 2:3. Skóre se už ale poté nezměnilo. Ilustrační Foto. Petr Rubal

„Od stavu 0:2 se hrálo vyrovnané utkání, byli jsme kvalitním soupeřem,“ uvedl třinecký trenér Zdeněk Moták. „Utkání bylo celkově na vysoké úrovni s mnoha šancemi na obou stranách. Bohužel po snížení na 3:2 jsme byli dvakrát vyloučeni a ty čtyři minuty nám chyběly ve hře pět na pět, kde jsme mohli být úspěšní a třeba jít do remízy,“ pokračoval.

„Bude to náročnější cesta, zápasů bude o něco víc. Ale máme tak zkušené mužstvo, že zase můžeme pomýšlet na co nejvyšší příčky.“Marko Daňo o předkole play off

Spartu nasměrovala k vítězství čtvrtá minuta, v níž se během 23 sekund prosadili Tomášek z mezikruží a Kaše z přečíslení dva na jednoho. Daňo rychle odpověděl střelou z levého kruhu, ale Forman z rychlého protiútoku vyhnal Kacetla na střídačku. Třinecký gólman inkasoval třikrát ze čtyř střel a vztekle praštil hokejkou o mantinel. Na začátku třetí třetiny snížil z přesilové hry z dorážky Marcinko, ale v 57. minutě zpečetil Buchtele výhru Pražanů.

„Myslím, že jsme hráli celkem dobře, ale Sparta využila všechny šance, které jsme ji nabídli. Na konci byla šťastnějším mužstvem,“ zhodnotil duel Daňo. Dál odpovídal, jak slepené góly domácích nabouraly herní plán Ocelářů. „V zápasech se tohle stává, musíme být připravení na všechno. Trošku nás to srazilo dolů, ale snažili jsme se z toho vzpamatovat. Přiblížili jsme se opět na začátku třetí třetiny a potom jsme tlačili, ale už nám to tam nepadlo. Škoda, že jsme nevyužili více šancí,“ litoval.

Třinec je dvě kola před koncem základní části šestý a je jisté, že začne 8. března obhajobu v předkole play off. „Bude to náročnější cesta, zápasů bude o něco víc. Ale máme tak zkušené mužstvo, že zase můžeme pomýšlet na co nejvyšší příčky. Ať už to bude jakoukoliv cestou,“ podotkl Daňo.

Oceláři prohráli 11 z posledních 14 zápasů. „Každý toho máme hodně za sebou. Každý si v kariéře, i když možná ne v Třinci, ale v jiných mužstvech prošel takovým obdobím. Netřeba věšet hlavy dolů, je třeba si z toho vzít to pozitivní a jít v dalším zápase dopředu. Když to nevyšlo tenhle zápas, je naděje, že to vyjde v tom dalším. To nás musí hnát dopředu,“ pronesl Daňo, který vede tabulku střelců o čtyři góly před Růžičkou.

Příští utkání odehrají Oceláři v pátek v Olomouci.

Sparta Praha – Třinec 4:2 (3:1, 0:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 4. Tomášek (Horák, Mikliš), 4. Kaše (Forman, Řepík), 13. Forman (Kaše, Kempný), 57. Buchtele (Kousal) – 8. Daňo (Růžička, Vrána), 41. Marcinko (Růžička, Jeřábek). Rozhodčí: Mrkva, Šír – Rampír, Špůr. Vyloučení: 3:3. Využití: 0:1. Diváci: 12.102.
Třinec: Kacetl (13. Mazanec) – Marinčin, Smith, Jeřábek, Kaňák, Adámek, Doudera – Růžička, Vrána, Daňo – Voženílek, Hudáček, Nestrašil – Dravecký, Marcinko, Chmielewski – Hrňa, Roman, Buček – od 21. navíc Kurovský. Trenéři: Moták a Országh.

Další zprávy z regionu