Oceláři prohráli s Hradcem Králové přímý souboj o čtvrté místo

Třinečtí hokejisté podlehli v souboji o čtvrté místo Hradci Králové 1:2. Oceláři vedli po dvou třetinách gólem Bučka a čtyřikrát trefili tyčku, přesto zůstali bez bodu. Ztráta na přímý postup do čtvrtfinále jim tak narostla na rozdíl čtyř bodů.

Třinečtí hokejisté měli v utkání i smůlu, čtyřikrát trefili tyč. Foto: Petr Rubal

„Boj o čtyřku nebalíme,“ podotkl asistent trenéra Vladimír Országh. „Zápas byl důležitý, typický playoffový, náročný fyzicky, s nasazením až do konce. Měli jsme hodně velmi dobrých šancí, kdy jsme mohli odskočit. Nedali jsme je a dostali dva góly z předbrankového prostoru. Je to škoda. Klukům není co vyčítat, nechali tam všechno. Ale body nemáme,“ doplnil.

„Měli jsme hodně velmi dobrých šancí, kdy jsme mohli odskočit. Nedali jsme je a dostali dva góly z předbrankového prostoru. Je to škoda. Klukům není co vyčítat, nechali tam všechno. Ale body nemáme.“Vladimír Országh

Skóre otevřel ve 32. minutě individuální akcí Samuel Buček. Hradec Králové vyrovnal po 25 sekundách důrazem Lukáše Cingela a v 54. minutě rozhodl Radovan Pavlík tečí.

„Koncovka nám chybí,“ souhlasil třinecký útočník Erik Hrňa. „Nejsme schopni dostat puky do brány, nastřelujeme tyčky. Tohle musíme zlepšit. Snažíme se střelbu na tréninku pilovat, ale teď se to otočilo proti nám. Samozřejmě nás štve, že pak zápasy končí, jak končí. Vím, že to štve i fanoušky. Nám teď nezbývá nic jiného, než nastavit hlavy na zakončení. Cpát všechno do brány a ještě zabojovat.“

Třinec vyhrál na přelomu prosince a ledna devět z deseti zápasů a povedené období vygradovalo triumfem 6:1 nad Brnem v utkání pod širým nebem. Následně ale vydřel jen dvě výhry (Vítkovice 2:1, Kladno 5:4) z jedenácti utkání. Fanouškům Ocelářů dochází trpělivost, na konci zápasu si žádali konec hlavního kouče Zdeňka Motáka.

„Je to běžná reakce fanoušků, když se nedaří,“ řekl Országh. „Tlak na trenéry je vždycky. Nejen v Třinci. Když se nedaří, je to pochopitelné. V Třinci jsou nároční fanoušci, za poslední roky jsou zvyklí vítězit, být nahoře. Takovou šňůru dlouho nezažili, nás to taky netěší. Uděláme vše pro to, abychom se s tím co nejrychleji vypořádali a nastoupili na vítěznou vlnu.“

Do konce základní části zbývá odehrát pět kol. „Z pohledu série, jakou teď máme, vypadá boj o čtyřku těžce. Jsme v útlumu, ale do dalšího zápasu půjdeme zase stoprocentně s tím, abychom vyhráli. Budeme se snažit do konce základní části ještě Hradec přeskočit,“ řekl Hrňa. „Že hokej umíme, jsme ukázali několikrát v sezoně. Trochu nás zlomil Winter Classic, co se týká zdraví v šatně. Důležité zápasy se ale budou hrát v březnu,“ doplnil Országh.

Další zápas odehrají Oceláři tuto neděli v Litvínově.

Třinec – Hradec Králové 1:2 (0:0, 1:0, 0:2)
Branky a nahrávky: 32. Buček – 41. Cingeľ (Eberle, Lev), 54. R. Pavlík (Chalupa, F. Pavlík). Rozhodčí: Úlehla, Kika – Rampír, Axman. Vyloučení: 2:3. Bez využití. Diváci: 4741.
Třinec: Kacetl – Marinčin, Doudera, Smith, Jeřábek, Roth, Čukste, Adámek – Růžička, Marcinko, Daňo – Voženílek, Hudáček, Nestrašil – Kurovský, Dravecký, Chmielewski – Hrňa, Roman, Buček. Trenéři: Moták a Országh.

Další zprávy z regionu