Oceláři prohráli s Mladou Boleslaví, v předkole je čeká Litvínov

Třinečtí hokejisté zakončili základní část prohrou 2:3 s Mladou Boleslaví a v předkole play off se utkají s Litvínovem. Růžička vyhrál s 52 body (23+29) produktivitu soutěže a Daňo se stal s 29 brankami nejlepším střelcem sezony.

Jakub Jeřábek vstřelil gól na 2:1, ale po jeho chybné rozehrávce rozhodl Ondřej Roman o výhře Mladé Boleslavi. Foto: Petr Rubal

„Nejezdily nám nohy. Byli jsme slabí v bruslení i osobních soubojích, z toho rezultovalo, že jsme si nevytvořili žádný větší tlak a žádnou situaci pro eventuální přesilovou hru, ve které jsme silní. Od toho se zápas odvíjel a prohráli jsme ho hrubými chybami, které jsme vyprodukovali. Byly to víceméně podobné góly, kdy jsme soupeře nechali samotné v předbrankovém prostoru,“ zhodnotil utkání třinecký trenér Zdeněk Moták.

„Měli jsme pár dobrých pasáží, ale víc jich bylo horších. Nevím, jestli už jsme hlavami byli někde jinde, nebylo to vůbec ideální. A byli jsme za to potrestaní. A myslím, že spravedlivě potrestaní.“Martin Růžička

Kouč postrádal v utkání klíčové hráče Marinčina, Vránu a Hudáčka. „Neměli jsme hlavně drajv v osobních soubojích. Hokej je o bruslení a osobních soubojích, a to nám chybělo,“ podotkl ještě Moták k utkání s Mladou Boleslaví. Pro předkolo s Litvínovem by ale měl mít k dispozici kompletní tým.

Mladá Boleslav vedla od čtvrté minuty trefou Söderlunda, který se prosadil z dorážky vlastní střely. Třinec ještě v první třetině otočil góly Bučka a Jeřábka. Oceláři ale ve druhé třetině zapomněli na Klímu, který pohodlně zakončil do prázdné branky a vyrovnal. Po chybné rozehrávce Jeřábka rozhodl Roman zápas povedenou trefou v 57. minutě.

„Měli jsme pár dobrých pasáží, ale víc jich bylo horších. Nevím, jestli už jsme hlavami byli někde jinde, nebylo to vůbec ideální. A byli jsme za to potrestaní. A myslím, že spravedlivě potrestaní,“ pronesl Růžička, který vyhrál kanadské bodování české extraligy po deseti letech. Daňo získal korunu pro krále střelců poprvé v kariéře.

Oceláři skončili po základní části šestí a budou útočit na čtvrtý titul v řadě z předkola. Cestu za obhajobou odstartují ve středu, první překážkou je Litvínov.

„Věřím, že navážeme na výkon v Olomouci (páteční výhra 5:0) a na předkolo play off se připravíme zodpovědněji. S Litvínovem nám to navíc doma jde, takže věřím, že sérii zvládneme,“ řekl Daňo, který ve vzájemných zápasech skóroval ve Werk aréně pětkrát. „Je to těžký soupeř. Každý tým v lize je ale nepříjemný. Uvidíme, s čím přijdou. Hlavně je na nás, abychom se připravili,“ doplnil Růžička.

Uznal, že tým ale není v dobrém rozpoložení. Třinec prohrál dvanáct z posledních šestnácti zápasů. „Play off je úplně jiná soutěž. Věřím tomu, že my kluky na play off máme. Prošli jsme si těmi boji a budeme chtít v tom pokračovat,“ upozornil Růžička. Doufá, že mužstvo přepne a že k vidění bude jiný Třinec než v posledním kole základní části. „Nechci tady nic vyhlašovat, půjdeme do toho pokorně,“ podotkl.

Třinec – Mladá Boleslav 2:3 (2:1, 0:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 5. Buček, 17. Jeřábek (Roman, Kurovský) – 4. Söderlund (Šťastný, Jánošík), 28. Klíma (Bičevskis), 57. Roman. Rozhodčí: Cabák, Šír – Gebauer, Hlavatý. Vyloučení: 3:2. Bez využití. Diváci: 4691.
Třinec: Kacetl – Zahradníček, Smith, Jeřábek, Čukste, Adámek, Doudera, Roth – Růžička, Marcinko, Daňo – Hrňa, Voženílek, Nestrašil – Dravecký, Holinka, Chmielewski – Kurovský, Roman, Buček. Trenéři: Moták a Országh.

Další zprávy z regionu