Oceláři prohráli v Hradci, stále ale v sérii vedou

Třinečtí hokejisté prohráli s Hradcem Králové podruhé za sebou a po výsledku 0:3 vedou v sérii už jen 3:2 na zápasy. Oceláři inkasovali už po 27 sekundách hry a ze třiceti střel nevytěžili ani jeden gól. Finále pokračuje v pátek.

Karlis Čukste zahodil ve druhé třetině šanci na vyrovnání a po jeho chybě domácí zvýšili na 2:0 z přečíslení. Ilustrační foto: Petr Rubal

„Kdyby nám někdo před sérií řekl, že povedeme 3:2 a budeme hrát šestý zápas doma, tak to určitě vezmeme,“ uvedl třinecký útočník Andrej Nestrašil. „Přijde mi spíše, že okolí Hradec hodně podceňuje. Že když jsme porazili Spartu a Pardubice, tak tohle by mělo být něco jednoduchého. My víme, že mají výborný tým. Nejsou ve finále náhodou,“ podotkl.

„Musíme hrát jinak, než jsme hráli poslední dva zápasy. Zodpovědně, vyhrávat souboje, dobrá defenziva. Možná jsme tolik nechodili před branku, to je také jedna z věcí, kterou musíme dělat lépe.“Andrej Nestrašil

Oceláři inkasovali už ve 27. sekundě. Po zaváhání Marcinka se před Kacetla dostal Miškář a zakončením mezi betony otevřel skóre. Druhý gól přidal Pilař ve 37. minutě z přečíslení dva na jednoho a výhru zpečetil Zachar při hře Třince bez brankáře.

„Špatně jsme začali. Celou první třetinu jsme nebyli důrazní, prohrávali jsme osobní souboje. Brzy jsme inkasovali. Když člověk vede, hraje se jinak a jde výhře více naproti, snaží se sežrat puk. Od začátku jsme si za tím asi nešli, jak je potřeba. Musíme mít příště lépe nastavenou hlavu,“ hledal příčinu prohry třinecký obránce Jakub Jeřábek, který za stavu 2:0 trefil v přesilové hře tyč.

Trenér Hradce Králové Tomáš Martinec uznal, že týmu gól z prvního střídání hodně pomohl. „Změnil se tím ráz utkání. Třinec musel trošičku otevřít hru a zápas se nesl v jiném duchu než předešlé. Bylo to nahoru dolů. Samozřejmě, Třinec měl veliké šance a nás podržel Matěj Machovský. Byl to ale hokej, který si myslím, že nám vyhovuje a který máme rádi.“

Nestrašil podotkl, že by se měli Oceláři vrátit k výkonům z úvodu série. „Musíme hrát jinak, než jsme hráli poslední dva zápasy. Zodpovědně, vyhrávat souboje, dobrá defenziva. Možná jsme tolik nechodili před branku, to je také jedna z věcí, kterou musíme dělat lépe,“ přibližoval.

Nedělal žádnou vědu, že neskórovali. „Jsme dospělí hráči, máme něco za sebou. Kdybychom se s prominutím podělali z toho, že jsme nedali gól, tak nemáme ve finále co dělat,“ řekl Nestrašil.

Série pokračuje šestým zápasem v pátek od 17 hodin v Třinci.

Hradec Králové – Třinec 3:0 (1:0, 1:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 1. Miškář (Werek, R. Pavlík), 37. Pilař (Okuliar, McCormack), 58. Zachar (Okuliar). Rozhodčí: Jeřábek, Pražák – Lhotský, Špůr. Vyloučení: 6:3. Bez využití. Diváci: 6890 (vyprodáno). Stav série: 2:3.
Třinec: Kacetl – Marinčin, Smith, Čukste, Jeřábek, Adámek, Doudera – Růžička, Marcinko, Chmielewski – Kurovský, Roman, Dravecký – Daňo, Voženílek, Nestrašil – Hrňa, Vrána, Hudáček. Trenéři: Moták a Országh.

Další zprávy z regionu