Oceláři prohráli v Olomouci po divokém závěru

Třinečtí hokejisté podlehli v Olomouci 2:4 a ve třetím z posledních pěti utkání prohráli gólem z předposlední minuty. Oceláři, kterým se už v úvodním střídání zranil Daňo, inkasovali všechny branky v závěrečné třetině.

Daniel Kurovský vyrovnal v 58. minutě na 2:2, ale už za 50 sekund rozhodl Jakub Navrátil. Ilustrační foto: Petr Rubal

Třinec prohrál před deseti dny s Olomoucí 2:3, přestože vedl v 52. minutě. Soupeř otočil dvěma góly Navrátila, který rozhodl 68 sekund před koncem. Minule se Spartou inkasoval jedinou branku utkání v čase 58:28. V odvetě s Hanáky rozhodl opět Návratil v předposlední minutě. „Kdybych věděl, čím to je, že ztrácíme závěry zápasů, tak vám to řeknu. Jestli je to koncentrací? Nevím, nemělo by se to stávat. Nevím, kam se ženeme a proč dostáváme tak laciné góly,“ řekl třinecký obránce Jakub Jeřábek.

„Máme poslední dobou problém s konci zápasů a budeme na tom muset zapracovat.“Zdeněk Moták

Třinec vedl po dvou třetinách 1:0 gólem Bučka, který nahradil Daňa v elitním útoku a v souboji s brankářem Lukášem se prosadil forhendovou kličkou. Domácí vyrovnali v úvodu třetí třetiny tečí Kuska a v 56. minutě neudržel Mazanec tvrdou střelu Pláška. Kurovský upravil na 2:2 po pohledné kombinaci, kterou zakončil po přihrávce Čuksteho do prázdné branky. Už za 50 sekund ale rozhodl Navrátil a výhru Olomouce zpečetil Kusko při powerplay Ocelářů.

„Hrál se výborný zápas nahoru dolů a se skvělou kulisou. K vidění byla spousta šancí, zákroků, zblokovaných střel, ale se špatným koncem pro nás,“ povzdechl si trenér Zdeněk Moták. „Máme poslední dobou problém s konci zápasů a budeme na tom muset zapracovat. Nemůže se nám stát, abychom ve dvou zápasech s Olomoucí po sobě dostali rozhodující branky v posledních pár minutách hry. Stalo se nám to i na Spartě, takže něco je špatně.“

Oceláři, kterým chybí v útoku Vrána, Nestrašil, Dravecký, Marcinko a nově i Daňo, tak nebodovali potřetí za sebou. „Nevím, jestli to je krize. Spoustu zápasů jsme ztratili v posledních minutách, naše výkony byly defacto všechny stejné. Pár kluků teď máme mimo, nechci se na to vymlouvat. I bez nich jsme nehráli špatně, ale prohráváme,“ posteskl si Jeřábek.

Oceláři zůstali v tabulce čtvrtí, ale na třetí Olomouc narostla ztráta na osm bodů. Příští zápas odehrají doma proti Mladé Boleslavi od 15.00.

Olomouc – Třinec 4:2 (0:1, 0:0, 4:1)
Branky a nahrávky: 44. Kusko (Škůrek), 56. Plášek (Musil, Škůrek), 59. Navrátil (Káňa, Knotek), 60. Kusko (Knotek) – 5. Buček (Voženílek, Čukste), 58. Kurovský (Čukste, Růžička). Rozhodčí: Mrkva, Stano (SR) – Hlavatý, Axman. Vyloučení: 2:2. Bez využití. Diváci: 4854.
Třinec: Mazanec – Marinčin, Doudera, Jeřábek, Čukste, Adámek, Jaroměřský – Růžička, Voženílek, Daňo – Kurovský, Hudáček, Buček – Hrehorčák, Roman, Chmielewski – Hrňa, Haas, Svačina – Lyszczarczyk. Trenéři: Moták a Országh.

Další zprávy z regionu