Oceláři prohráli v Pardubicích, rozhodl úvod zápasu

Třinečtí hokejisté podlehli v Pardubicích 3:5. Ráz utkání udal úvod zápasu a Kacetla nahradil v brance Mazanec v 11. minutě za stavu 0:3. O všechny góly Ocelářů se postaral Voženílek, který dvakrát skóroval a jeden připravil Růžičkovi.

Daniel Voženílek vyfasoval na ledě Kladna vyšší trest a při jeho vyloučení inkasovali Oceláři gól na 0:4. Ilustrační foto. Petr Rubal

„Podle mě jsme viděli velmi dobrý zápas ve výborné atmosféře. Nám nevyšla první třetina, tam jsme soupeře dostali do hry po dvou zbytečných vyloučeních a po celkovém nedůrazu. Bylo to 3:0, ale v dalších třetinách jsme hru vyrovnali. Kluci se tlačili dopředu, domácí už si to ale pohlídali,“ zhodnotil zápas asistent trenéra Třince Vladimír Országh.

„Nám nevyšla první třetina, tam jsme soupeře dostali do hry po dvou zbytečných vyloučeních a po celkovém nedůrazu. V dalších třetinách jsme hru vyrovnali. Kluci se tlačili dopředu, domácí už si to ale pohlídali.“Vladimír Országh

Už po 113 sekundách hry se prosadil z dorážky útočník Musil a v sedmé minutě využil bleskově přesilovou hru Radil střelou z pravého kruhu. Z podobného místa vyhnal Říčka úspěšným švihem Kacetla na střídačku.

Oceláři v prostřední třetině přestříleli soupeře 17:5, ale promarnili i 99 sekund přesilovou hru pět na tři. Domácí po ubránění oslabení přidali Hájkem čtvrtý gól, jehož střelu tečoval Kundrátek do vlastní sítě.

Třinec se radoval z první branky šest sekund před druhou přestávkou, když se prosadil Voženílek tečí. Ve 45. minutě využil Radil podruhé přesilovou hru, opět se trefil z pravého kruhu. Z početní výhody udeřili vzápětí i Oceláři – po pasu Voženílka snížil do odkryté branky Růžička. V 53. minutě ještě zdramatizoval zápas Voženílek, který ujel v oslabení a sólo zakončil Forsbergovou kličkou.

Oceláři postrádali Marinčina, Hudáčka, Daňa, Kurovského a nově i Hrehorčáka, který dostal dvouzápasový distanc za faul. Poprvé po téměř pěti letech ale oblékl třinecký dres David Cienciala, jehož klub získal výměnou za Richarda Pánika.

„Víme, jaké má Činel dovednosti, jakou má střelu. Jsme rádi, že ho máme v týmu,“ uvedl Voženílek, který souhlasil, že rozhodl úvod zápasu. Neuměl ale vysvětlil, proč do něj špatně vstoupili. „Udělal jsem tam hloupý faul, oni to potrestali (gólem na 2:0). Obecně speciální týmy rozhodly. My jsme naše přesilovky až na jednu ve třetí třetině nevyužili, domácí nás naopak trestali několikrát,“ zamýšlel se.

Další utkání odehrají Oceláři v úterý 23. ledna proti Kometě Brno.

Pardubice – Třinec 5:3 (3:0, 1:1, 1:2)
Branky a nahrávky: 2. A. Musil, 7. Radil (Čerešňák, Kaut), 11. Říčka (Košťálek), 33. Hájek (Poulíček), 45. Radil (Sedlák) – 40. Voženílek (Nedomlel, Jeřábek), 51. Růžička (Voženílek, Roman), 53. Voženílek (Roman). Rozhodčí: Hradil, Obadal – Klouček, Šimánek. Vyloučení: 6:4. Využití: 2:1. Diváci: 9795.
Třinec: Kacetl (11. Mazanec) – Polášek, Smith, Kundrátek, Nedomlel, Adámek, Jeřábek – Růžička, Nestrašil, Voženílek – Sikora, Vrána, Cienciala – Walega, Holinka, Roman – Haas, Čacho, Dravecký. Trenéři: Moták a Országh.

Další zprávy z regionu