Oceláři promarnili i druhý mečbol, České Budějovice rozhodly v závěru

Třinečtí hokejisté podlehli Českým Budějovicím 2:3 a ve čtvrtfinálové sérii vedou už jen 3:2. Oceláři upravili od třetí třetiny za stavu 0:2 složení útoků a změny se vyplatily. Čacho a Voženílek vyrovnali, ale soupeř rozhodl v čase 55:52.

Viliam Čacho nastupoval od třetí třetiny v elitní řadě Ocelářů a snížil na 1:2. Foto: Lukáš Filipec

„Nepočítali jsme s tím, že vyhrajeme 4:0 na zápasy. Budějovice mají kvalitní tým a nejsou pro nic za nic v play off,“ uvedl kapitán Ocelářů Petr Vrána. Popsal také, co potřebují zlepšit. „Nejsme tak produktivní, jak bychom mohli nebo měli být. Mají výborného gólmana, hrají obětavě. Musíme hrát příště zodpovědněji (i v obraně), abychom nedostali o jeden gól víc, než dáme,“ podotkl.

„Nepočítali jsme s tím, že vyhrajeme 4:0 na zápasy. Budějovice mají kvalitní tým a nejsou pro nic za nic v play off.“Petr Vrána

Jihočeši otevřeli skóre ve třinácté minutě, když po pasu Doudery zakončoval Kondelík do prázdné branky. V prostřední třetině vyloučili rozhodčí na čtyři minuty za hru vysokou holí Draveckého a Kundrátka. Soupeř šestnáct sekund před vypršením druhého trestu zvýšil Pýchou na 2:0.

Třinečtí trenéři o druhé přestávce zamíchali se sestavou, protože neskórovali 95 minut. Hráči, kterých se změny týkaly, se prosadili. Čacho, který se posunul ze čtvrté do elitní řady, už po třiceti sekundách třetí třetiny snížil po skvělém pasu Marinčina. Voženílek, který vypadl z prvního útoku do třetího, vyrovnal ve 44. minutě z dorážky v přesilové hře. Oceláři v poslední třetině dominovali, vyhráli na střely 14:2, ale z přečíslení rozhodl Gulaš.

Oceláři před tím promarnili za stavu 2:2 přesilovou hru pět na tři, která trvala 49 sekund. „Byla to škoda, ale rozhodující byl jejich gól na 2:3,“ podotkl Čacho. „Mohli jsme v ní dát gól, ale nemyslím si, že to bylo rozhodující. Měli jsme šance i ve hře pět na pět. Bohužel to nevyšlo, z každé přesilovky se nedá dát gól. Nebylo to jen o té jedné přesilovce,“ vysvětlil.

Série pokračuje v úterý na ledě Českých Budějovic. „Chybí nám jedno vítězství. Věříme si a doufám, že to zvládneme. Hlavně nemůžeme dělat takové chyby v obraně. Musíme hrát hokej, jak to někteří lidé nazývají, čekat na naše šance a klidně vyhrát i 1:0,“ doplnil Čacho.

Třinec – České Budějovice 2:3 (0:1, 0:1, 2:1)
Branky a nahrávky: 41. Čacho (Marinčin, Nestrašil), 44. Voženílek (Růžička, Kundrátek) – 13. Kondelík (Doudera, Beránek), 34. Pýcha (Pech, Kondelík), 56. Gulaš (Ordoš). Rozhodčí: Hradil, Jiří Ondráček I. – Jiří Ondráček II., Špůr. Vyloučení: 5:5. Využití: 1:1. Diváci: 5400 (vyprodáno). Stav série: 3:2.
Třinec: Mazanec – Marinčin, Smith, Kundrátek, Nedomlel, Adámek, Polášek, Šenkeřík -Růžička, Nestrašil, Voženílek – Hudáček, Cienciala, Daňo – Helewka, Vrána, Roman – Hrehorčák, Čacho, Dravecký. Trenéři: Moták a Országh

Další zprávy z regionu